15.8.12

Parasta kristinuskossa 13 A

Parasta kristinuskossa? No, Jeesus tietysti. Kristityt keskittyvät liian vähän uskonsa parhaaseen asiaan! Jatkan muistiinpanoja ja ajatuksia Jeesuksen elämää käsittelevästä kirjasta Rakkaudella Isältä (Ellen White).

Luku kolmetoista käsittelee edelleen Jeesuksen kiusauksia ja skabaa Paholaisen kanssa.

"Sitten Paholainen vei Jeesuksen pyhään kaupunkiin ja asetti hänet temppelimuurin harjalle. Hän sanoi Jeesukselle: 'Jos kerran olet Jumalan Poika, niin heittäydy alas. Onhan kirjoitettu: 'Hän antaa enkeleilleen käskyn. He kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen.'"

Tämä on erinomainen esimerkki miten Raamattua voi käyttää aivan päin honkia ja vääristä motiiveista. White kommentoi: "Kuten Jeesus käytti sanaa uskonsa vahvistamiseksi, niin kiusaaja käytti sitä nyt petoksensa tueksi."

Mistä motiivista sinä luet Raamattua? Voivasi osoittaa olevasi oikeassa tai muiden olevan väärässä? Saadaksesi mitä haluat? Vai kuullaksesi mitä Jumala haluaa sinulle sen kautta sanoa?

1 kommentti:

Kimmo Hurri kirjoitti...

Minulle Raamatub lukemninen on vuoropuhelua Jumalan kanssa. Samalla tulee tutustuttua hiukan myös ihmisiin, jotka elivät silloin, kun Raamatun tapahtumia kirjattiin ylös.