14.8.12

Valmistauduin koulun alkuun

Huomenna meidän perheessä on sitten viikki ja viskari. [Suom. huom. viidesluokkalainen ja kouluvuoden aikana viisi vuotta täyttävä päiväkotilainen.]

Niinpä perehdyin viidennen luokan opetussuunnitelmaan. Kun kerta vanhempien ja erityisesti äidin kiinnostus lapsen koulunkäyntiä kohtaan on tärkeimpiä lapsen koulumenestykseen vaikuttavia tekijöitä, katsoin aiheelliseksi valmistautua tehtävääni!

Hieno on opetussuunnitelma. Ja ihan kiva tietää että viikit perehtyvät antiikin historiaan, Euroopan maihin, hedelmöittymiseen, luterilaiseen kirkkoon ja mihin kaikkeen. Antiikin jumaluuksiin ja sankareihin ollaan jo muksun kanssa tutustuttukin ja hän on ollut kovin kiinnostunut. Olemme siis tehneet valmistelevaa työtä jo etukäteen täällä perheen parissa. :-D

Opetussuunnitelma on yli 200-sivuinen eepos ja ajattelin printata sieltä viidennen luokan osan, mutta se osoittautui liian hankalaksi, sillä viikkien osuus oli ripoteltuna ympäri eeposta. Kustakin oppiaineesta oli aina opetussuunnitelma luokilta 1-9. Koulun ja opetussuunnitelmien kirjoittajien kannalta järkevää kun näkee jatkumon ykkösluokalta ysiin saakka.

Mutta luulempa että useampi vanhempi saattaisi myös perehtyä opetussuunnitelmaan jos voisi saada käteensä pelkästään yhden vuoden opetussuunnitelman ja lukaista sen... (Taas yksi uusi kiva tehtäväidea koululle!)

Mutta saihan siitä toki tälleen selailemallakin jonkinlaisen käsityksen. Koulu voi siis alkaa!

Rukoukseni on, että osaisin tänä kouluvuonna rohkaista, ohjata ja innostaa jälkikasvuani hyvin.

Ei kommentteja: