14.1.09

Gambia-päivitys

Gambia-projekti edistyy!

Kahdeksantoista seikkailuhenkistä ihmistä eri puolilta Suomea on ottanut uskon askelia, kyhännyt jostain matkarahat kasaan ja on lähdössä helmikuussa Gambiaan kahdeksi viikoksi.

Täten pieni seurakunta Sifoen kylässä saa pienen kirkon. Se on kirjaimellisesti pieni: 6 m x 8 m! Seinät rakennetaan tiilestä, kattotuolit puusta ja kate pellistä.

Koska kirkko on pieni ja ryhmämme tehokas (!), ovat paikalliset pyytäneet rakentamaan myös pari käymälää. Ne varmaankin ovat tarpeen, mikäli Ghanan kokemusten perusteella voimme päätellä mitään Gambian tilanteesta. Ghanan hillittömien upeiden hiekkarantojen perinteinen käyttötarkoitus on nimittäin vessa. Kylän läheisellä rannalla sai kävellä erittäin tarkkaavaisena ellei halunnut kävellä ihan siinä ihtessään. Hajuhaitatkin osaatte varmaan kuvitella... Siis, mikäs sen parempi kuin saada lisää käymälöitä Atlantin rannikolle g:llä alkaviin Länsi-Afrikan maihin!

Matkavalmistelut ovat hyvässä jamassa: liput on varattu ja onneksi viisumeita ei tarvita (vertaa Ghanaan lähtiessä 1, 2, 3, 4.) Matkavarustukseksi tarvitaan ennen kaikkea joustavuutta. Toiseksi tärkein mukaan otettava asia on joustavuus ja kolmanneksi täytyy muistaa joustavuus.

Meidän perheelle riittää tällä kertaa ihan kotimaan tason joustavuus, sillä me emme -valitettavasti- ole menossa mukaan. Kyllähän sitä tuli pohdittua jos ottais yksivuotiaan kainaloon ja lähtis reissuun... mutta tuli sentään järki ja vähän muutakin käteen joten pysyttelemme kotimaisemissa. En nyt kuitenkaan ole aivan korvaamaton noissa rakennuspuuhissa... ;-)

Pastorin blogi pyrkii kuitenkin seuraamaan asioita parhaansa mukaan. Kiitos, jos muistatte Gambia-projektia ja siihen liittyviä ihmisiä niin Suomessa kuin Gambiassakin rukouksin.


Tämä kuva on Ghanasta,
mutta saman Atlantin rannalle vie seikkailijoiden tie.
(Tämä ranta EI ollut perinteisessä käytössä!)
Our church is organizing a building project in Gambia.
This picture is from Ghana, though,
but it's the shores of the same Atlantic Ocean.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kaksi käymälää? Ekovessoja (ja lannoitetta kompostoiduttuaan)vai vesivessoja?

Ansku kirjoitti...

Täytyypä kysyä.

Ansku kirjoitti...

Käsittääkseni ekovessoja.