7.12.08

Ghanasta Gambiaan

Maaliskuussa kerroin että Jyväskylän adventtiseurakunta järjestää uutta Ghana-projektia. Asia onkin edennyt. Yhteyshenkilömme oli kesällä Suomessa käymässä ja ehdotti kohteeksi klinikkaa Keski-Ghanaan alueelle, jossa terveyspalveluja ei lainkaan ole. Syyskuussa saimme varmistuksen että kyläpäällikkö ja äitikuningatar olivat antaneet tarvittavan maapaikan kyseiseen tarkoitukseen.

Klinikan rakentaminen vaatii paljon enemmän varoja kuin mitä pieneen kirkkorakennukseen menee: 20 000 €. Se on suurenmoisen suuri summa näin pienelle seurakunnalle. Kun yksi mahdollisesti runsas rahoituslähde ei onnistunut, jouduimme toteamaan ettemme saa niin paljon rahaa kokoon helmikuuhun 2009 mennessä. Niinpä päätimme jatkaa varojenkeräämistä ja mennä rakentamaan klinikka kun ne ovat kasassa. Ghana-projekti siis jatkuu.

Mielenkiintoista on, että Jyväskylään on saapunut ghanalainen adventistimies opiskelemaan, joka on kotoisin kyseisestä kylästä. Sattumaa? Tuskin. Jumala kutsuu meitä tekemään mahdolliseksi järjestää terveyspalvelut paikkaan, johon niitä kipeästi tarvitaan. Ajattelepa, kun siellä synnytyksessä ilmenee ongelmia, ottaa mies vaimonsa reppuselkään ja kantaa häntä 20 km saamaan apua. Tämän tilanteen me suomalaiset voimme muuttaa tuhansille ihmisille!

Mutta ennen kuin saamme apua sinne, voimme viedä sitä jo muualle. Nimittäin Gambiaan. Sekin alkaa g:llä ja on Länsi-Afrikassa. Sifoen kylässä seurakunta kokoontuu luokkahuoneessa ja tarvitsee oman kirkkorakennuksen. Maa on hankittu pari vuotta sitten, suomalaisiakin on ollut avustamassa sitä. Rahoitus rakentamiseen on tullut muusta lähteestä. Meillä on alueella luotettava suomalainen yhteyshenkilö. Nyt tarvitaan seikkailuhenkinen rakennusporukka...

Niinpä tänään johtokunnan kokouksessa päätimme järjestää rakennusprojektin Gambiaan helmikuussa 2009. Asiat loksahtelevat paikoilleen ja tuntuu selvältä että meitä kutsutaan sinne. Kutsutaanko sinua?

Järjestelyt joudutaan hoitamaan äkkirysäyksellä ja pian, mutta joustava organisaatiomme ja tarmokkaat sekä sitoutuneet vapaaehtoisemme ovat asian kimpussa. Nyt kerätään kiireellä porukkaa kasaan. Mukaan otetaan seikkailunhaluisia, joustavia, työhön valmiita ihmisiä, joita ei haittaa että matkan aikana rukoillaan aina kun eteen tulee ongelmia ja välillä muutenkin. Rakennustaitokaan ei toki haittaa.

Asuminen tapahtuu Tjäreborgin hotellissa Atlantin rannalla. Tää on tällaista "luksuslähetystä"! ;-) Hinta on 1400 € ja siihen kuuluu matkat, asuminen, ruokailut, vedet, kuljetukset paikan päällä, pari retkeä ym. Jos sinua kiinnostaa, ota yhteyttä HETI.

Arvostamme myös rukouksianne, että käytännön järjestelyt onnistuvat. Moni kriittinen asia täytyy hoitaa ja selviää tällä viikolla. Rukoillaan että helmikuussa 2009 eli ihan pian tässä on kirkko:

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pitäisiköhän rivillä 4 olla Gambian tilalla Ghana? ej

Ansku kirjoitti...

Kiitos - pitäisi toki!

Savu kirjoitti...

Hei! Löysin blogiisi ja tämä mielenkiintoinen projekti pisti silmääni - onko se edennyt?! Toivotaan niin! Mukavia päiviä Sinulle ja perheellesi, toivottelee toinen kollega Afrikasta :)

Ansku kirjoitti...

Hei Savu, hauska tutustua! Kyllä, projekti on edistynyt. Ryhmä on saatu kokoon ja on lähdössä helmikuussa Gambiaan! Täytyykin laittaa updeittiä ihan omaan postaukseen.

Mielenkiintoinen blogi sinulla. Tulen taas poikkeamaan.

Mukavaa Afrikkaa!

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Jäi rokotuxet vähän viime tinkaan, joten hepa-b pitää ottaa pikasettinä.
Itsestäni: en ole kiihkouskovainen
(en toki ketään tunne) vaan aika avarakatseinen. Uskon Jeesukseen ja Jumalaan, mutten julista. Olen miettinyt aika paljon kristinuskoa verattuna muihin (esim. buddhalaisuuteen).
Mutta ... en omaksu heti kaikkea jota joku sanoo... ehkä mussa on skeptikon virkaa. Lähden reissuun monesta syystä, niitä ei jaksa tässä luetella mutta lähinnä auttamisen takia.

Anonyymi kirjoitti...

PS, äskeinen kommenttini on Ville K:n (siis minun ;)
Lähden matkaan avoimin mielin ja uskon, että ajatusmaailmani muuttuu hedelmällisemmäksi.
Ja tietysti kiusaamaan muita ;-D
noeivaineskaa mua kiusattiin koulussa rittävästi :-(
T: Ville

Ansku kirjoitti...

Moi Ville K.,
mukavaa kun lähdet reissuun ja seikkailuun mukaan.

Kiihkouskovainen ei tarvitse olla (ja parempi ettei ole, on elämä helpompaa noin niinkun yleensäkin ottaen) tai uskovainenkaan. Kaikki auttamishaluiset ja joustavat ovat tervelleita reissuun, jos kestävät sen että Jumalalta pyydetään apua asioiden järjestymiseen. Huumorintaju on toki myös hyvä ominaisuus ottaa mukaan! ;-)

Se, ettei omaksu kaikkea mitä joku sanoo, on loistava asia. Onnittelen! Ihmisellä on aivot, joilla asioita punnita, niitä kannattaa käyttää.

Ikävää, että olet joutunut kokemaan koulukiusausta. :(
Toivon että Afrikka voi osaltaan hoitaa haavoja.

Ansku