4.4.14

Pastori kiittää... moskeijaa

Vapaasapattinaan pastori ei mennyt kirkkoon, vaan moskeijaan.

Olipa tässä jokin aikaa sitten vapaa sapatti pastorin perheellä. Siis sellainen lauantaipäivä, ettei äidillä eikä isällä ollut mitään vastuita missään kirkossa, vaan perhesapatti.

Olisi tehnyt kyllä mieli mennä kirkkoon ihan vaan seurakuntalaisena, mutta välillä täytyy olla ihan omissakin oloissaan, vaikka mielellään menisi kuulemaan saarnaa ja osallistumaan raamattutuntiin. Sitä on kuitenkin vaikea tehdä ihan vaan muuten vaan, sillä on liikaa vaadittu muulta seurakunnan väeltä tietää milloin pastori on vapaalla ja millon ei. Aina kuitenkin tulee jotain selvitettävää, ajateltavaa, keskusteltavaa, muistettavaa.

Joten vietimme sapatin ihan perheen parissa. Emmekä olleet edes lähdössä mihinkään reissuun. Mutta mitä sitä sitten oikein tehtäisiin?

Perjantai-iltana lehteä lukiessa huomasin että Jyväskylän moskeijalla oli lauantaina avoimien ovien päivä. No sinnehän sitä tietenkin sitten mennään!

Oli mukava käydän koko perheen kera tutustumassa moskeijaan, nähdä tilat, rupatella ihmisten kanssa, syödä herkkuja ja saada lisää tietoa niin islamista kuin muslimien toiminnasta Jyväskylässä. Ilokseni kuulin, että huivia käyttävä suomalainen musliminainen ei ole kokenut mitään syrjintää huivinsa takia. Hyvä, Keski-Suomi!

Pastori kiittää Jyväskylän moskeijaa hienosta ideasta ja vieraanvaraisuudesta. Näin murretaan raja-aitoja ja ennakkoluuloja.


1 kommentti:

Ellinoora kirjoitti...

Hieno ele tosiaan! Tällaisia ovet auki-päiviä enemmän joka kirkkoon!