24.8.12

Parasta kristinuskossa 13 G

Parasta kristinuskossa? No, Jeesus tietysti. Kristityt keskittyvät liian vähän uskonsa parhaaseen asiaan! Jatkan muistiinpanoja ja ajatuksia Jeesuksen elämää käsittelevästä kirjasta Rakkaudella Isältä (Ellen White).

Kolmennessa kiusauksessa Paholainen tarjosi maailman valtakuntia Jeesukselle: "Kaiken tämän minä annan sinulle, jos polvistut eteeni ja kumarrat minua."

White kommentoi tätä näin: "Kun kiusaaja lupasi Kristukselle maailman valtakunnat ja loiston, hän itse asiassa ehdotti, että Kristus perustaisi valtakunnan Saatanan alaisuudessa. Juuri tähän valtakuntaan juutalaiset olivat panneet toivonsa. He halusivat tämän maailman herruutta. Mutta Kristus sanoi kiusaajalle: "Mene pois, Saatana! On kirjoitettu: 'Herraa, Jumalaasi, sinun tulee kunnioittaa ja ainoastaan häntä palvella.'" Kristus ei ollut ostettavissa."

"Saatana lähestyy ihmisiä samalla kiusauksella, mutta paremmalla menestyksellä. Hän tarjoaa heille tämän maailman valtakunnan sillä ehdolla, että he uhraavat rehellisyytensä, unohtavat omantuntonsa, tyydyttävät itekkäitä halujaan ja tunnustavat hänen ylivaltansa. Saatana sanoo: Oli ikuisen elämän laita miten hyvänsä, menestyäksesi tässä maailmassa sinun on palveltava minua. Voin antaa sinulle rikkautta, kunniaa ja onnea. Älä anna rehellisyyden ja uhrautuvaisuuden käsitteiden johtaa itseäsi harhaan."

"Näin massat suostuvat elämään itseään varten, ja Saatana on tyytyväinen."

Elämä itseään varten! Suurinta huumetta! Eikös musiikinkin yleisempiä viestejä ole: Olen itse itselleni laki, teen mitä tahdon ja milloin tahdon; seuraa sydäntäsi; I did it my way...

Saatananpalvonnan ydin on oman itsensä palvominen. Elämä ilman Jumalaa.

Ei kommentteja: