27.8.12

Parasta kristinuskossa 13 H

Parasta kristinuskossa? No, Jeesus tietysti. Kristityt keskittyvät liian vähän uskonsa parhaaseen asiaan! Jatkan muistiinpanoja ja ajatuksia Jeesuksen elämää käsittelevästä kirjasta Rakkaudella Isältä (Ellen White).

Jeesus voitti kiusaukset ja skaban Paholaisen kanssa. Miten myös me voimme voittaa kiusaukset?

"... mekin voimme vastustaa kiusausta ja pakottaa Saatanan poistumaan luotamme. Jeesus saavutti voiton uskomalla Jumalaan ja olemalla hänelle kuuliainen, ja apostolin välityksellä hän sanoo meille: "Taipukaa siis Jumalan alaisuuteen, mutta vastustakaa Paholaista, niin se lakkaa ahdistamasta teitä. Lähestykää Jumalaa, niin lähestyy teitä" (Jaa. 4:7,8). "Herran nimi on vahva torni, hurskas rientää sinne ja saa turvan" (Sanal. 18:10). Saatana pelkää heikointakin sielua, joka löytää turvan tuossa mahtavassa nimessä."

Skaba otti Jeesuksenkin voimille: "Kun vihollinen oli poistuut, Jeesus kaatui maahan uupuneena, kalmankalpeana kasvoiltaan." Enkelien palvellessa häntä ruoalla ja lohdutuksella "elinvoima palasi, myötätunto ihmisiä kohtaan täytti hänen sydämensä, ja niin hän lähti suorittamaan työtä, jonka hän oli aloittanut."

Yksi iso - ja vaarallinen - kiusaus on negatiivisuuteen ja toivottomuuteen putoaminen. Tätä kirjoittaessakin olen taistellut sitä vastaan. Parhaaksi lääkkeeksi olen huomannut sen, että lähestyn Jumalaa. Hänen läheisyydessä nousen pois toivottomuudesta, väärästä kriittisyydestä ja tuomitsemisesta. Kamppailu on uuvuttavaa, mutta Jeesuksen luona elinvoima palaa ja saan - lahjaksi - jälleen rakkautta ihmisiä kohtaan ja voin jatkaa työtä, jonka olen aloittanut.

Jeesus riittää.
1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Niinhän se on:"Meillä on toivo, toivo sydämen" HS