28.1.10

Vapaus on Jumalasta (4/5)

Tiivistelmä saarnasta Jyväskylän adventtikirkossa 23.1.2010 uskonnonvapauspäivänä ja Kristittyjen ykseyden rukousviikolla. Osa 4.

Asumme nyt maailmassa, jossa muukalaiset ja erilaiset ihmiset ovat lähellä. Miten suuri siunaus on, että Jumala on lähettänyt meille tänne Jyväskylään adventisteja Kongosta, siskoja ja veljiä, jotka ovat monella tapaa erilaisia uin me. Heillä on erilainen tapa ilmaista tätä samaa uskoa, heillä on erilaisia näkökantoja ja erilainen kulttuuri. Jumala kutsuu meitä rakastamaan heitä, tutustumaan heihin ja oppimaan heiltä. Meidän kannattaa kuunnella herkällä korvalla heidän ajatuksiaan.

Lähellemme on tullut myös ihmisiä, joilla on eri uskonto. Minä olen monella tapaa tullut siunatuksi heidän kauttaan. Ja niin on tämä seurakuntakin. Olemme esimerkiksi myyneet muslimien lahjoittamia tavaroita kirpputorillamme, koska he ovat kokeneet Ghana-projektimme tärkeäksi ja ovat halunneet auttaa. Heille on ollut tärkeämpää lahjoittaa Ghanaan kuin hankkia rahaa omille lapsilleen.

On tärkeää, että uskonnonvapautta saavat juhlia kanssamme myös ne, joilla on eri uskonto. Jos uskonnonvapauden pitää vain itsellään ei se ole uskonnonvapautta. Meille tekee myös hyvää oppia ymmärtämään millaista on elää Suomessa erilaisen uskonnon omaavana kuin mitä meillä on. Silloin voimme oppia rakastamaan paremmin ja pääsemään syvemmälle Jeesuksen rakkauteen.

Ei kommentteja: