27.1.10

Vapaus on Jumalasta (3/5)

Tiivistelmä saarnasta Jyväskylän adventtikirkossa 23.1.2010 uskonnonvapauspäivänä ja Kristittyjen ykseyden rukousviikolla. Osa 3.

Entä sitten ne, joilla on joku muu uskonto tai jotka haluavat olla uskonnottomia? Jeesuksen opetus on selkeä vuorisaarnassa. "Kaikki, mitä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille. Tässä on laki ja profeetat." (Matteus 7:12) Miten haluat muiden uskontojen edustajien kohtelevan sinua? Tee niin. Tämä Jeesuksen sana liittyy myös Ilmestyskirjasta löytyvään seurakunnan kuvaukseen, joka on rakas Adventtikirkossa. "Tässä kysytään pyhiltä kestävyyttä, niiltä jotka noudattavat Jumalan käskyjä ja uskovat Jeesukseen." (Ilm. 14:12). Jeesuksen mukaan laki on siinä että teemme toisille niin kuin haluamme heidän tekevän meille. Siis rakastamme heitä ja kunnioitamme heidän Jumalalta saamaansa vapautta. Jumalan käskyjen noudattaminen näkyy siinä, miten kohtelemme toisia ihmisiä ovat he sitten perjeenjäseniämme, samasta seurakunnasta, eri seurakunnasta, muukalaisia, eri uskonnosta tai vaikka miten erilaisia kuin me.

Onko Jumala luonut ei-kristityn omaksi kuvakseen? Raamatun mukaan kyllä. Rakastaako Jumala ei-kristittyä? Raamatun mukaan kyllä. Siunaako Jumala ei-kristittyä? Raamatun mukaan kyllä. Onko Jumala antanut heille omantunnon ja uskon vapauden? Kyllä.

Ei kommentteja: