29.1.10

Vapaus on Jumalasta (5/5)

Tiivistelmä saarnasta Jyväskylän adventtikirkossa 23.1.2010 uskonnonvapauspäivänä ja Kristittyjen ykseyden rukousviikolla. Viimeinen osa.

Kesällä 1981 Kairossa Egyptissä oli mellakoita. Koptikirkon piispa kertoo niitten alkamisesta. Fanaattinen osa Ikhwan al Muslameen nimistä muslimiveljeskuntaa sai selville, että eräs kristitty maanomistaja ei ollut rekisteröinyt maataan prikulleen oikein. He valtasivat maa-alueen, pystittivät sinne lipun ja ilmoittivat rakentavansa siihen moskeijan. Kristitty maanomistaja meni valittamaan poliisille, mutta he eivät saaneet mitään aikaiseksi.

Meluavaa väkijoukkoa kerääntyi maanomistajan kodin luo vihamielisessä tarkoituksessa. Hän tuli ulos pistooli kädessä käskien heitä poistumaan. He kieltäytyivät. Omistaja ampui ilmaan. Joku huusi: kristityt tappavat muslimeja, kristityt tappavat muslimeja. Siitä alkoi väkivalta.

Kolmen päivän ajan Islamin nimeen muttei sen hengessä toimivat väkivaltaiset jengit kulkivat kaduilla etsien kristittyjä ja heidän kauppojaan. Siitä syntyi joukkomurha. Erästä pappiakin iskettiin kirveellä päähän.

Väkivaltaisuuksien ollessa pahimmillaan väkijoukko lähestyi paikallista kirkkoa bensakanistereiden kanssa aikoen polttaa sen. Seurakunnan pappi näki heidät toimistonsa ikkunasta. Hän ei voinut tehdä mitään heidän pysäyttämisekseen. Hän oli rukoillut väkivallan päättymistä, nyt hän rukoili ihmettä. Hän huomasi toisenkin miesryhmän muodostuvat kahdulla. Ne olivat lähikauppiaita, hänen muslimiystäviään. Voi ei, eivät kai nyt hekin!

Lähikauppiaat eivät kuitenkaan liittyneet väkivaltaiseen joukkoon, vaan he asettuivat kirkon ympärille. Pappi avasi ikkunan kuullakseen mitä tapahtuisi.

"Tämä on meidän kirkkomme," sanoivat muslimikauppiaat. "Nämä ovat meidän ystäviämme. Jos haluatte polttaa tämän, täytyy teidän ensin tappaa meidät!"

Viha ja rakkaus kohtasivat. Rakkaus voitti. Kirkkoa ei poltettu.

Nämä muslimikauppiaat toimivat kuten Jeesus, eikö niin? "Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta." (Joh. 15:13) Jumala teki ihmeen ja vastasi rukoukseen muslimiystävien kautta. He olivat ihmisiä, jotka rakastivat.

Jumala kutsuu sinua ja minua rakastamaan toisiamme, vihamiehiämme, muukalaisia ja kaikkia siltä väliltä. Se, joka pysyy rakkaudessa, pysyy Jumalassa ja Jumala pysyy hänessä.

Ei kommentteja: