26.5.08

Luksusta Darfuriin

Helsingissä kävelin Luis Vuittonin luksus-liikkeen ohi, jonka tunnistin saaneen paljon ilmaista mainosta lehtien artikkeleissa. Aikaisemmin en ollut moisesta Vuittonista kuullutkaan.

Mutta Vuittonilla on mediaseksikkyysarvoa. Lehtien kanteen pääsee jos kuuluisa ihminen vähissä vaatteissa pitää kädessään Vuitton-laukkua. Nadia Plesner, tanskalainen nuori taiteilija halusi kritisoida tätä ja piirsi kuvan jossa Darfurin uhrilla on kädessään Vuittonia muistuttava laukku ja Paris Hiltonin koiraa muistuttava koira. Kuvalla varustettua T-paitaa myydään Darfurin auttamiseksi.

"Halusin näyttää miten vääristyneesti osa mediasta priorisoi pieniä ja suuria maailman uutisia. Vaikka Darfurissa on meneillä hirveä kansanmurha, Paris Hilton saa suurimman osan huomiosta. Jos kaikki mitä vaaditaan kansikuvaan pääsemiseen on designer-laukku ja pieni koira, ehkä kannattaisi yrittää sitä ihmisille, jotka todella tarvitsevat huomiota!" sanoo Plesner.

Vuitton on haastanut Plesnerin oikeuteen. Harmi ettei Vuitton-boikotistani ole hyötyä sillä en muutenkaan ole heidän asiakkaansa.

2 kommenttia:

senni kirjoitti...

no huhhuh tätä maailmaa... minustakaan ei harmiksi ole boikotoijaksi, kun rupsahtanut laukkuni on ostettu Indiskasta..

Ansku kirjoitti...

Jos olisi hyvin rikas voisi boikotoida tehokkaasti vaikka mitä! ;-)