4.9.06

Leirielämää: tulva

Tanskassa oli heinäkuussa erittäin kuivaa eikä minkäänlaisia nuotioita saanut sytyttää paitsi parina iltana. Jokaisen teltan vieressä piti olla iso saavi vettä varmuuden vuoksi.

Silti vettä tuli myös taivaalta. Iltapäiväksi oli suunniteltu "kulttuuripeli," mutta se muuttuikin tulvaleikiksi. Vettä tuli ja tuli ja tuli ... paljon. Leirimme oli mäen alla metsikön reunalla ja humps vaan olimme keskellä tulvaa. Teltat ja tavarat vedessä, ihmiset märkinä juosten siellä täällä.

Kysyin myöhemmin yhdeltä leiriläispojalta mikä oli ollut leirillä parasta. Puu (iso tammi, jossa oli hyvä kiipeillä) ja myrsky, tuumasi hän. Myrskystä olen samaa mieltä. Ei sitä pastorin työssä saa ihan joka päivä nelin kontin käsin kaivaa kaatosateessa ojia! (Lapioita ei tietenkään ollut tarpeeksi mukana.)

Myrskyssä tapasin myös kaksi unkarilaista enkeliä. Pari nuorta poikaa lapiot kädessä ilmestyi yht'äkkiä kysyen saako auttaa. Innosta hehkuen ja silmät loistaen he kaivoivat kunnon ojituksen telttamme ympärille.

Aurinko paistoi pian jälleen ja iltaan mennessä olivat tavarat melko lailla kuivia. Seuraavana päivänä piti jälleen täyttää isot saavit vedellä - tulipalovaaran takia.

Ja sitten kuivatellaan



Tekstiviesti kotiin


No nyt on ojia!

Ei kommentteja: