27.9.05

Kahlehdittu eroottisuus

Tämän päivän Keskisuomalaisessa kerrotaan vanhempien ja koulujen havahtumisesta erityisesti tyttöjen nettiin laittamiin härskeihin omakuviin. "Se liittyy median tuottamaan voimakkaaseen eroottisuuden paineeseen. Sitä aiheuttavat lähinnä musiikkivideot ja mainokset. Idoleita jäljitellään," sanoo mediapsykologi Anu Mustonen Jyväskylän yliopistosta.

Jo pelkästään yleisesti esillä olevia sanomalehtiä katselemalla tulee helposti sellaiseen johtopäätökseen että määrätyt ruumiinosat kuten rinnat ovat jotenkin erityisen tärkeitä. Ihan tavallisessa arjessakin kaikkialta hyökkää eroottisuus (sitä edes mitenkään etsimättä) ja tottakai se vaikuttaa. Vahvoja mielikuvia luodaan siitä millaisia naisten ja miesten tulisi olla ja millaista eroottisuus ja seksuaalisuus on.

Oi jospa olis mahdollista antaa seksuaalisuuden herätä silloin kun se herää ihan itsestään. Oi jospa olis mahdollista luoda itse omat eroottiset mielikuvansa. Oi jospa voisi yhdessä kumppaninsa kanssa luoda oman, ainutlaatuisen seksuaalielämän ilman kaiken maailma ulkopuolelta tulevia ärsykkeitä, jotka ovat omien ajatusten, mielikuvien ja kokemusten tiellä ja esteenä.

Oi jospa... niin, utopiaa taitavat olla nämä toiveet.

PS. Isosisko ja Arktisia ajatuksia puhuvat asiaa "sellaisista tytöistä".

Ei kommentteja: