28.9.05

Hengelliset voivat paremmin Australiassa

Kristityt ovat onnellisempia ja anteliaampia kuin ateistit, väittää australialainen tutkimus. Hengellisesti suuntautuneilla ihmisillä on selkeämpi tarkoitus elämälleen, he ovat avoimempia henkilökohtaiselle kasvulle ja ovat optimistisempia, sanoo Peter Kaldor, Spirituality and Wellbeing in Australia -raportin tutkijoita. He myös todennäköisemmin auttavat toisia, joko jokapäiväisessä elämässä, antamalla rahaa hyväntekeväisyyteen tai vapaaehtoistyön kautta.

Tutkimuksen tulokset viittaavat että hengellisyys saattaa olla tärkeää terveessä yhteiskunnassa, sanoo Kaldor.

Toinen tutkja, John Bellamy, sanoo seurakuntaelämän vähenemisen maksavan. "Tutkimus viittaa siihen että seurakuntaelämän merkityksen vähenemisen Australiassa ja kristillisten juhlien kuten joulun maallistumisen kautta menetämme jonkin osan yhteiskunnan hyvinvoinnista."

Hänen mukaansa kristinuskon ja New Agen hengellisyys antavat tarkoituksen elämään, mutta vaihtoehtoisen hengellisyyden harjoittajat eivät yhtä todennäköisesti anna hyväntekeväisyyteen ja yhteisöllisiin ryhmiin. Tutkimuksen mukaan niillä jotka olivat uskonnollisia, mutta olivat "unreflectively religious", oli todennäköisimmin huonompi itsetunto, vähemmän henkilökohtaista kasvua ja olivat vähemmän mukana erilaisissa palvelutehtävissä ja hyväntekeväisyydessä.

Tutkimuksen takana ovat Deakin University, Perth's Edith Cowan University, the National Church Life Survey ja Anglicare Sydney:ssä. Tutkimuksen mukaan hengellisesti suuntautuneet ihmiset saivat enemmän pisteitä hyvinvointikategorioissa, mm. terveydessä, mielenterveydessä, itsetunnossa, optimismissa, elämänhallinnassa, elämän tarkoituksessa, kokemuksessa henkilökohtaisesta kasvusta, tyytyväisyydessä elämään, turvallisuuden tunteessa, ihmissuhteiden hyvinvoinnissa ja toisista välittämisessä.

Ei kommentteja: