3.7.05

Haasteellinen työtehtävä

Mieleni askartelee nykyään hyvin paljon sen kanssa miten nykyaikainen seurakunta voi olla todella raamatullinen. Efesolaiskirjeen kuvaukset seurakunnasta sytyttävät ja haastavat aivan erityisesti. Kristus "liittää yhteen koko ruumiin ja pitää sitä koossa kaikkien jänteiden avulla, kunkin jäsenen toimiessa oman tehtävänsä mukaan, ja näin ruumis kasvaa ja rakentuu rakkaudessa." (Ef.4:16) Jumala siis käyttää seurakuntansa jokaista "jännettä" pitämään sitä koossa. Seurakunta "kasvaa ja rakentuu rakkaudessa" silloin kun jokainen toimii "oman tehtäväsä mukaan".

Tässäpä visiota. Miten voimme OIKEASTI päästä siihen että jokainen toimii OMAN tehtävänsä mukaan - ei väkisin eikä syyllistettynä, vaan iloiten oman tehtävänsä mukaan? Miten seurakunta voisi alkaa elää todella raamatullisella tavalla?

Jotenkin se liittyy samaisen luvun jakeeseen 7: "... kukin meistä on saanut oman armolahjansa, sen jonka Kristus on nähnyt hyväksi antaa." Tämä on lähtökohta: jokaisella jäsenellä on armolahja, lahja jonka Jeesus on hänelle antanut. Jeesus on nähnyt peräti hyväksi antaa juuri sen lahjan. Se on lahja, se on jotain jonka Jumala on nähnyt hyväksi. Kyseessä on siis Jumalan hyvä tahto.

Jakeessa 11 aihe jatkuu: "Hän antoi seurakunnalle sekä apostolit että profeetat ja evankeliumin julistajat, sekä paimenet että opettajat, varustaakseen kaikki seurakunnan jäsenet palvelutyöhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen." Minun kohtaloni on kuulua tähän joukkoon, niin ammattini kuin armolahjojenikin perusteella. Pastorin työtehtävä on varustaa KAIKKI jäsenet palvelutyöhön, siis armolahjansa käyttämiseen. Jälleen herää kysymys: miten ihmeessä tämä tapahtuu?

Mielenkiintoista tässä on se, että Jeesus antoi seurakunnalle paimenet (pastorit) ja opettajat varustaakseen jäsenet. Siis: minä olen Jeesuksen lahja seurakunnalle -voi miten tuntuu oudolta kirjoittaa näin itsestään, on paljon helpompaa sanoa jostain muusta että hän on Jeesuksen lahja seurakunnalle! Mutta paras se on vaan hyväksyä: Jeesus on jostain (oletettavasti hyvästä) syystä halunnut antaa minut seurakunnalle, jotta HÄN voi varustaa kaikki jäsenet. Siis Jeesus varustaa, en minä. Mutta varustamisessaan hän on valinnut käyttää minua.

Ja mitä tapahtuu kun Jeesus mm. minua käyttäen varustaa seurakuntaansa? Silloin:
-päästään yhteen uskoon ja Jeesuksen tuntemiseen (jae 13)
-saavutamme aikuisuuden (13)
-emme enää ajelehdi opin tuulten heiteltävinä (14)
-emme enää ole kavalien ja petollisten ihmisten pelinappuloita (14)
-noudatamme totuutta ja rakkautta kasvaen kaikin tavoin kiinni Jeesukseen (15)
Ja niinpä hän liittää yhteen koko ruumiin ja pitää sitä koossa kaikkien jänteiden avulla, kunkin jäsenen toimiessa oman tehtävänsä mukaan ja näin ruumis kasvaa ja rakentuu rakkaudessa!

Minun mielestäni nämä seuraukset kuullostavat hyviltä! Kyllä kiitos - otamme vastaan mielihyvin! Ja se tapahtuu niin että pastorit, opettajat ym ovat Jeesuksen käytössä kun hän varustaa seurakuntansa palvelutyöhön käyttämään armolahjojaan jotka hän on nähnyt hyväksi antaa heille. Silloin Jeesus liitää yhteen ja yhdessä kasvamme kaikin tavoin kiinni häneen, joka on pää.

Jokainen jäsen on lahja Jumalalta, jota tarvitaan jotta voimme kasvaa Jeesuksen tuntemisessa.

Jeesus, varusta sinä kauttani näitä arvokkaita lahjoja, jotka olet seurakunnalle antanut.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Pastorille" Luulin ensin että "pastori" olisi mies, mutta,Raamatun vastaisesti ,pastori onkin nainen?
"Seurakunnan kaitsijan tulee olla yhden vaimon MIES ja perheensä hyvin hallita" vapaasti siteeraten Raamattua. Onko Adventtikirkossa poikettu raamatun sanasta?

Ansku kirjoitti...

Kiitos kysymyksestä. Katso vastaus tekstistä "Olenko yhden vaimon mies?".