22.1.17

Amerikkalaiset sittenkin ihan kivoja

Amerikka, tuo outo, kaksijakoinen ja ristiriitainen maa, on aika ihana sit kuitenkin. Gotta love them, after all.

Ne lähtee liikkeelle siellä päin. Community organizing - sen ne osaa. Ilahtuneena olen seurannut vahvaa kannanottoa ihmisoikeuksien puolesta naisten marsseilla. Kuusivuotiaan tytön puhe englanniksi ja espanjaksi oli ihan parasta.

Tämäkin on suosikkini:

https://pbs.twimg.com/media/C2ttRhyVEAAzk0u.jpg:large

Nykyisin kautta läntisen maailman vallitseva ilmapiiri - myös Suomessa - jossa huonolla käytöksellä, rasismilla, naisiin kohdistuvalla väkivallalla, seksismillä, uskontojen demonisoimisella, pelottelulla ja selkeillä valheilla pärjää vaaleissa on huolestuttava. On suorastaan virvoittavaa huomata ettei se tuuli ole ainoa tuuli, joka puhaltaa.

Vaikkei toki tämä naisten marssi sekään ole ilman säröjä (kuten ei mikään missä on ihmisiä mukana): pro-life feministejä ei hyväksytty yhteistyökumppaneiksi. Siis sellaisia feministejä, jotka ajavat niin syntymättömien kuin myös jo syntyneiden ihmisten oikeuksia. A nuanced approach is always difficult, I guess.

Mutta upea päivä. Ihmisten väkivallaton liikkeellelähtö vihaa vastaan ja ihmisoikeuksien puolesta ilahduttaa. Hengessä mukana täällä maan äärissä!

Vähän kyllä iski taas Boston-ikävä...

Kuva: http://d279m997dpfwgl.cloudfront.net/wp/2017/01/0121_womens-march17.jpg

Ei kommentteja: