1.11.16

Reformaatio 500 vuotta, katumusrukous ja armon vakuutus

Reformaatio 500 vuotta juhlinta alkoi radioitavalla ekumeenisella jumalanpalveluksella Jyväskylän Huhtasuon kirkossa 30.10. 2016. Eri seurakuntien vivahteet ja painotukset tulivat siinä kauniisti ja hienovaraisesti esiin. Musiikki oli upeaa ja koskettavaa.

Adventtikirkko ei ole Suomen ekumeenisen neuvoston varsinainen jäsen, vaan tarkkailijajäsen. Olemme tietenkin iloiten mukana muiden kristittyjen kanssa, "vahvistamassa kristittyjen yhteyttä, palvelua ja todistusta Suomessa"  vaikka suhtaudummekin varauksella ekumeenisiin yhdentymispyrkimyksiin ("näkyvä ykseys"). Näemme siinä vaaran, että tärkeät eroavaisuudet ja kirkkojen monimuotoisuus voivat jäädä jalkoihin. Pyhän Hengen yhteyden, rakkauden ja kunnioituksen kaikkia kristittyjä kohtaan ja yhteistyön heidän kanssaan ei tule pyrkiä kirkkojen ominaispiirteiden ja opetuksen rikkauden minimointiin tuomalla kaikki saman katon alle.

Reformaation 500 v. juhlintaan Adventtikirkko osallistuu mielellään, sillä identifioidumme vahvasti sen perustalle.

Itse iloitsen kristittyjen yhteydestä erilaisten kristittyjen ja seurakuntien kanssa. Jokaiselta on paljon opittavaa omaksi rakennukseksi. Samalla tulee tarkemmin mietittyä sitä, mitä omalla seurakunnalla on tuoda yhteiseen pöytään yhteiseksi rakennukseksi.

Jyväskylässä erityisesti on hyvä yhteys kirkkojen välillä. Olemme ystäviä eikä meidän tarvitse yrittää näyttäytä toisillemme parempina kuin olemme. Autamme toisiamme ja rukoilemme toistemme puolesta.

Radiojumalanpalveluksessa minun osuuteni oli katumusrukous ja armon vakuutus. Näkyyköhän siitä jotenkin että olen nimenomaan adventistikristitty?

Jumala, ole meille armollinen hyvyydessäsi,
pyyhi pois syntimme suuren laupeutesi tähden.


Anna anteeksi
turhanpäiväisiksi käyneet ajatuksemme,
ymmärtämätön, pimentynyt sydämemme,
että väitämme olevamme viisaita vaikka olemme vaihtaneet katoamattoman Jumalan katoavaisiin asioihin.


Anna anteeksi
vääryys sydämessämme, halpamaisuutemme, ahneutemme, pahuutemme, kateutemme, murhanhimomme, riitaisuutemme, petolllisuutemme ja pahansuopuutemme, panettelumme, pahanilkisyytemme, tottelemattomuuden vanhemmillemme, ymmärtämättömyytemme, epäluotettavuutemme, rakkaudettomuutemme, säälimättömyytemme.

Anna anteeksi

että ympärillämme on yksinäisiä ihmisiä.
Anna anteeksi
kylmyytemme pakolaisia, vainottuja ja väkivallan uhreja kohtaan.


Herra, pese meidät puhtaaksi rikoksistamme ja anna lankeemuksemme anteeksi.

Otamme kiitollisina vastaan Raamatun sanan:
Kristuksen veressä meillä on lunastus, rikkomustemme anteeksianto. Näin Jumala on antanut armon rikkauden tulla runsaana osaksemme. Jumalan laupeus on niin runsas ja hän rakasti meitä niin suuresti, että hän teki meidät rikkomustemme tähden kuolleet, eläviksi Kristuksen kanssa.

Kiitos Jumala, että olet meidät armosta pelastanut antamalla meille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin meistä, vaan on Jumalan lahja! Kristus on meidän rauhamme.


Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Amen.

(Rukous perustuu Psalmiin 51, Kirjeeseen roomalaisille 1, Kirjeeseen efesolaisille 1,2)

Ei kommentteja: