Joulu meni mukavan leppoisasti. Saatiin jouluateriakin kasaan.
Nuori, 13 v. loihti pari upeaa kasvisruokalajia, joihin oli matkanvarren Stockmannilta löytynyt aineksetkin.
Kalkkuna kuuluu jouluperinteisiimme. Tänä vuonna se oli erityisen murea ja onnistunut.
Mutta olihan meillä kalkkunan paistossa pari raudan lujaa ammattilaista. Toisen ammattitaito siirtämisessä on hyvin hyödyllistä kalkkunan paistossa. Kun siihen lisätään uusi advanced-koulutus, johon on kuulunut mittava määrä lihakseen pistämisen seuraamista, niin käyttökelpoisuus kalkkunan valmistuksessa lisääntyy entisestään. Paistamisen jälkeen oli käyttöä toisella ammattilaisella, jonka repertuaariin kuuluu leikkaaminen. Näin herkku saatiin hyvin nälkäisiin suihin.
Oli meillä suunnitteilla myös erikoinen marenkijälkiruoka, mutta sen valmistamiseen ei tehokeittiöjoukkiomme ennen ateriaa ehtinyt. Joten nautimme taatusti eksoottisen jouluaterian jälkiruoan, jota ei taida olla nähty kovin monessa joulupöydässä. Eikä varmasti ainakaan anoppilassa. Ikinä.
Minä ja nuori hiippailimme pakastearkun luo ja kaivoimme kaikille omat suklaatuutit. Hyvää oli ja tunnelmallista myös. Kaikki olivat tyytyväisiä.
Toivottavasti teilläkin on ollut mukava joulu.
PS. Suurkiitos tädille, joka oli käynyt etukäteen urakoimassa laatikoiden ja siivouksen parissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti