13.10.14

Veljesten unelmaloma, 4 b: lomakkeen toimittamisen monimutkaisuus

Edelleen torstai

Soitto hoitavalle lääkärille Suomeen. Käänteestä yllättynyt lääkäri kehottaa tulemaan mahdollisimman nopeasti kotimaahan. Hän toivoo myös, että vakuutusyhtiö ottaisi häneen suoraan yhteyttä.

Siispä asioita hoitamaan vakuutusyhtiön kanssa. Sellaisethan ovat olemassa auttaakseen asiakkaitaan. 

Lähi-Tapiolan asioita hoitaa yritys nimeltä SOS.  Sen omistavat Skandinavian 16 suurinta vakuutusyhtiötä mm. If, Lähi-Tapiola, Fennia ja Turva. Yrityksen asiakkaita ovat sen omistavat vakuutusyhtiöt. SOS vastaa puhelimeen asiakkaidensa nimissä ja hoitaa asioita.

Tällaisissa asioissa puhelimeen vastataan Tanskassa. Virkailija ei puhu suomea! Pikkuveli selittää asiaa englanniksi ja pyytää yhteydenottoa suomenkieliseltä virkailijalta, ollaanhan sitä suomalaisen vakuutusyhtiön asiakkaita. SOSin brand statement "We're always on!" ei näytä tarkoittavan että ollaan koko ajan 'päällä' suomenkielellä.

Suomenkielinen soitto tulee ikuisuudelta tuntuvan ajan kuluttua (mitä se ei välttämättä ole). Kun on ulkomailla hengenvaarassa olevan läheisensä kanssa tuntuu odottelu pitkältä ja tuskalliselta. Täytyisi päästä kotimaahan mahdollisimman pian!

Mutta jo asioiden hoitamisen aloittaminen on monimutkaista. Ennen kuin yhtään mitään voidaan tehdä täytyy yhtiön saada valtuutus, että pikkuveli voi hoitaa asioita ja tietoja saa antaa SOSille. Ennen sitä ei asioita voida edistää eikä edes puhua niistä puhelimessa. 

No, lomakkeet lähetetään faksina sairaalaan allekirjoitettavaksi. Faksia ei kuulu eikä kuulu. Pikkuveli kysyy sitä hoitajilta eli kirjoittaa englanniksi kännykkäänsä ja käännösohjelma kääntää puolaksi. Sairaanhoitaja ohjaa pikkuveljen apulaislääkärin luokse, ylilääkäri on jo lähtenyt. Apulaislääkärin englannintaito on erinomaisen vähäinen. Sen verran kuitenkin kommunikoidaan, että selviää faksin menevän sairaalan toimistoon, joka on jo nyt tältä päivältä kiinni.

Uusi puhelu SOSiin: voidaanko asia hoitaa sähköpostitse? Lomakkeet lähetetään isoveljen sähköpostiin, mutta eivät tule perille. Sitten niitä pyydetään pikkuveljen sähköpostiin, mutta tietokoneesta loppuu virta. Jälleen soitetaan SOSiin ja annetaan heille pikkuveljen kännyn sähköposti. Sähköposti saapuu ja saadaan auki, mutta siihen ei pysty vastaamaan. Lopulta vasta illalla puoli seitsemän maissa hotellilla pikkuveli onnistuu lähettämään vastauksen.

Lomakesähellyksen lomassa pikkuveli soittelee vanhemmilleen ja toiselle veljelleen. Hän yrittää myös selvittää miten saisi lentopallo-ottelut näkymään, niin että isovelikin voisi niitä seurata.

Matkanjärjestäjä kertoo, että huomenna saapuu Finnairin kone täynnä suomalaisia lenttisfaneja ja se palaa tyhjänä takaisin. Siihen voisi järjestää isoveljelle matkan kotiin. Helpottava ajatus! 

Isoveljenkin mielestä ajatus on ihan ok, mutta hän on huolissaan siitä, että sitten pikkuveli ei pääsisi katsomaan enempää matseja. Tämä kertoo paljon isoveljen kultaisesta sydämestä. Sellainen kun hän on aina pikkuveljelleen ollut, on hän edelleenkin oman hätänsä hetkellä.
Ajatus edullisimmasta kotiinkuljetuksesta esitetään SOSille sieltä annettuun tekstiviestinumeroon. Vastausta ei kuulu.

Pikkuveli käy illalla syömässä ja kuntosalilla purkamassa stressiä.

Kello 22.30 hän lähettää kotiin viestin ettei huominen lento onnistu. Vakuutusyhtiö ei pysty käsittelemään asiaa näin nopeasti.
Tunnekuohuisen päivän työn saldo on siis lomakkeiden toimitus Tanskaan.

Ei kommentteja: