20.9.14

Veljesten unelmaloma, osa 1: vihdoin

Maanantai

Vihdoin koitti koko kesäkauden odotettu juttu: rentoa lomaa, hyviä matseja, tapaamisia suomalaispelaajien kanssa, laadukasta aikaa veljen kanssa, tutustumista Puolaan, Katowicen kaupunkiin ja nähtävyyksiin.

Isoveli, 55, otti pikkuveljen, 47, mukaan viikoksi Puolaan seuraamaan parasta mahdollista suomalaista lentopalloa.

Lennon piti lähteä Seutulasta puolen päivän aikohin. Klo 8.53 tuli ensimmäinen ilmoitus 1-2 h myöhästymisestä. Puolen päivän aikaan lähdön ajaksi ilmoitetaan 15.50., mutta klo 15.48 ajaksi kerrotaan klo 17.  Yhdessä vaiheessa matkalaiset ovat jo bussissa kohti lentokonetta, mutta he joutuvat vielä palaamaan takaisin terminaaliin.

On tämä aika matka, toteavat veljekset.

Odottajat saavat ruokasetelit. Kentällä jaettiin myös otteluliput ja ohjelma-aikataulut. Jossain vaiheessa ymmärretään, että illan Suomi-Kuuba otteluun ei tulla ehtimään. Se harmittaa.

Lopulta noin klo 20.15 lentopallofaneja täynnä oleva lentokone saapuu Katowiceen. Tavaroiden saapuminen kestää kauan ja matkatavarakarusellien luona odotteleva kansa seuraa jännittävää matsia tekstiviestien kautta. FinFun-tiimin johtaja kiipeää karusellin keskelle ja johtaa kannustusta sieltä. Tunnelma on korkealla ja kun ottelun tulos 3-2 Suomen hyväksi varmistuu, puhkeavat fanit Maamme-lauluun.

Bussilla päästään hotellille. Extra-iltapalaa on tarjolla.

Nyt äkkiä nukkumaan. Aamulla pitää herätä klo 6.30, jotta ehtii mukaan Auswitzin retkelle. Se kiinnostaa historiasta innostuneita veljeksiä, erityisesti pikkuveljeä.

Hyvää yötä.

Ei kommentteja: