27.2.12

Parasta kristinuskossa 12 C

Jatkan muistiinpanoja ja ajatuksia Jeesuksen elämää käsittelevästä kirjasta Rakkaudella Isältä (Ellen White). Luku 12.

"Monet väittävät, että Kristuksen oli mahdotonta langeta kiusaukseen. Siinä tapauksessa hän ei olisi voinut astua Aadamin paikalle eikä saavuttaa voittoa, joka jäi Aadamilta saavuttamatta. Jos meidän taistelumme olisi jossakin suhteessa vaikeampi kuin Kristuksen hän ei pystyisi auttamaan meitä. Mutta Vapahtajamme otti päälleen ihmisyyden ja kaikki sen rasitukset. Hän omaksui ihmisluonnon, johon sisältyy mahdollisuus langeta syntiin. Meidän ei ole kestettävä mitään, mitä hän ei ole kestänyt."

Jeesuksen täysi ihmisyys tarkoittaa sitä, että hän olisi voinut mokata, epäonnistua, langeta, tehdä syntiä. Hän oli ihminen. Ja ihmisenä hän voi auttaa sinua ja minua. On taakkamme, pelkomme tai ahdistuksemme millainen tahansa, meidän ei tarvitse kestää mitään, mitä hän ei ole kestänyt jo - ja voittanut.

Tänään saamme elää hänen voitossaan.

1 kommentti:

Rotvallin tallaaja kirjoitti...

Joku on selittänyt Jeesuksen kamppailun syntiä vastaan näin:

Koska Jeesus oli ihminen ja samalla myös Jumala, hänessä ei ollut synnin hapertamaa sisintä. Meitä ei tarvitse houkutella kuin hetki niin ilman Jeesusta lankeamme päistikkaa. Mutta Jeesuksessa ei sitä heikkoa kohtaa löytynyt, vaikka joutui paholaisen piinaamaksi äärimmilleen. Mutta samalla ollen myös ihminen, tuo piinaaminen ja houkuttelu syntiin oli Jeesuksesta äärimmäisen ahdistavaa ja vastenmielistä, sietämätöntä, joten hän olisi voinut valita synnin päästäkseen piinasta. Ei heikkouttaan tai haperuuttaan, vaan hyvin tietoisena valintana.