26.1.11

Ghanan lyhyt oppimäärä, luku 27


KÄTTELY

Välillä tuntuu että oikea käsi tippuu kaikesta ghanalaisten reippaasta kättelystä. Ghanalainen kättely on paljon enemmän kuin lyhyt, löysä länsimainen kättely. Sekä miehet että naiset kättelevät paljon, mutta miesten välinen kättely on voimallisempaa.

Ihmiset saattavat kätellä useaan otteeseen lyhyenkin keskustelun aikana tai pitää kädestä koko ajan. Kättele reippaasti, liuta kättäsi alaspäin kunnes kumpikin pitää toisensa keskisormea keskisormen ja peukalon välissä ja lopuksi napsauta sormia. Näin voidaan tehdä useammin kuin kerran.

Jos vastakkaista sukupuolta oleva henkilö kutittaa keskisormella kämmentäsi kättelyn aikana, on kyse seksuaalisesta kiinnostuksesta.

Kun kättelet useampaa kuin yhtä ihmistä, aloita aina oikealta puoleltasi ja liiku vasemmalle, jotta kämmenesi on kohti seuraavaa käteltävää.

Jos menet kättelemään jotakuta, jonka käsi on likainen, tarjoaa hän käsivartensa. Ota siitä kevyesti kiinni ja heilauta vähän.

On ihan tavallista että miehet kävelevät käsi kädessä eikä se ole merkki homoseksuaalisuudesta, mikä on tabu ja laitonta Ghanassa.

Ei kommentteja: