27.1.10

Vapaus on Jumalasta (2/5)

Tiivistelmä saarnasta Jyväskylän adventtikirkossa 23.1.2010 uskonnonvapauspäivänä ja Kristittyjen ykseyden rukousviikolla. Osa 2.

Kristityt tarvitsevat toisia kristittyjä. Meillä on paljon yhteistä, sillä Jeesus Kristus yhdistää. Palvelemme samaa Herraa ja kuulumme samaan ruumiiseen. Silti meillä kristityillä on paljon eroavaisuuksia. Painotamme eri asioita. Olemme eri mieltä. Eri kirkkokuntien tehtävä voi olla hieman erilainen. Juuri tämän erilaisuuden vuoksi tulemme siunatuksi kristittyjen yhteydestä.

Adventtikirkko on kokenut tehtäväkseen Ilmestyskirjan kolmen enkelin sanoman (Ilm. 14) ja saanut siitä innoituksen olemassaololleen. Se ei ole helppo sanoma, mutta tärkeä. Se on kutsu Jumalan kunnioittamiseen kaikessa, uskollisuuteen Jumalalle ja hänen lakinsa kunnioittamiseen. Se on iankaikkisen evankeliumin ja sen riittävyyden korostamista; ihmistekoisen ja ihmisten omien pelastusyritysten poisjättämistä. Yksin Jumala riittää. Tämä ja se miten tämä näkökulma vaikuttaa kaikkeen muuhun, on se mitä Adventtikirkko tuo tähän kristittyjen yhteiseen pöytään.

Toisilla seurakunnilla on toisia arvokkaita näköaloja kristilliseen uskoon. Siksi me tarvitsemme toisia kristittyjä ja kristittyjen yhteyttä. Näemme Jumalan uudella tavalla ja tulemme rikkaammiksi Jumalan armossa.

Kristittyjen yhteyden perustalla on uskonnonvapaus. "Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siellä on vapaus." (2 Kor 3:17) Kristinusko ei ole pakottamista. Jumala ei halua seuraajia väkipakolla, vaan vapaaehtoisesti. Uskonnonvapaus on koko kristillisen ihmiskäsityksen pohjalla. Mitä Jumala teki luotuaan ihmisen? Antoi vapauden valita. Voimme seurata Jumalaa tai emme. Rakkaus ei pakota, se on vapaaehtoista. Rakkaus antaa vapauden ja kunnioittaa sitä. Jumalan rakkaus kutsuu meitä ja antaa vapauden kieltäytyä. Jos sitä ei olisi, kyse ei olisi rakkaudesta.

Antaessaan meille elämän Jumala antaa meille uskonnonvapauden. On niin monta muuta asiaa, jota emme voi valita: ulkonäkö, perhe johon synnymme, luonnonlahjamme, aika joilloin synnymme. Mutta uskonasioissa saamme valita. Sitä Jumalan antamaa vapautta älköön kukaan ihminen ottako pois. Koska Jumala on rakkaus ja vapaus, tulee meidän ihmisten antaa se myös toinen toisillemme, vaikka olisimme kuinka erilaisia.

Ei kommentteja: