25.2.09

Gambia-raportti 5

Hyviä uutisia, Gambia-tiimiläiset ovat terveitä, hurraa! Tänään he ovat olleet Senegalissa safarilla. Toivottavasti näkyi paljon mielenkiintoisia eläimiä.

Referoin vielä kommenteihin tulleita lisätietoja koulusta, mihin vessat rakennettiin. (Kiitokset jellonaemollemme!)

Oppilaita on 1000 ja henkilökuntaa 200 kolmella asteella: alakoulu, keskikoulu ja lukio. Koulua ylläpitää Adventtikirkko, oppilaat ovat lähes kaikki muslimeja (kristitittyjä 2%). Kahdella koulubussilla haetaan lapset kouluun. Toiveena olisi saada 200 hengen asuntola, jotta tytöt pääsisivät paremmin kylistä kouluun. Heidän kouluttamisensa muuttaa eniten perheen elämänlaatua parempaan.

Koulun kampusalue on siisti, siellä on nurmikoita ja istutuksia. Pastori Emmanuel oli nähnyt kauniita pihoja Englannissa ja halusi koululle sellaisen myös. Raivatessaan kampuksen aluetta, joka oli ollut kuin kaatopaikka olivat he tappaneet 137 käärmettä yhdessä päivässä. Suurin osa käärmeistä pakeni viidakkoon.

Koululla on oma kaivo, mikä on erinomaisen mainio asia. Ja nyt myös uudet vessat.

Gambia on köyhä muslimimaa. On kunnia saada olla mukana edes pieneltä osalta parantamassa elämänlaatua siellä. Ajatelkaapa vain miten monilla tavoilla vessa voi tehdä elämästä helpompaa, turvallisempaa ja terveempää.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huom! 137 käärmettä tapettiin yhtenä päivänä.

Ansku kirjoitti...

Kiitos, Jellonaemo! :-) Lisäsin tekstiin.