24.2.09

Gambia-raportti 4

Gambiassa on tiimillä hurja loppukiri. Sapattia he viettivät Brikaman seurakunnan kanssa. Haaveena olisi ollut pitää jumalanpalvelus jo Sifoen uudessa kirkossa, mutta paikallinen työväki piti viikolla parin päivän tauon itsenäisyyspäivän kunniaksi, joten sieltä puuttuivat vielä siinä vaiheessa katto ja portaat. (Tällaisilla projekteilla on työllistävä vaikutus, sillä paikallisia ammattilaisia palkataan projektiin mukaan.)

Vessat olivat perjantaina kattoa ja lattialaattoja vailla valmiita.

Tiimillä on unelmana päästä safarille Senegalin puolelle, joten loppurutistus on ollut hurja ja päivät kuumia ja pitkiä.

Jonkinasteista turistiripulia on ollut joillain ja yksi on pahasti sairas, epäillään malariaa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Sain seuraavanlaista tieota koulusta ollessani tutustumismatkalla: Koulu on valtavan iso 1000 oppilasta ja 200 henkilökuntaa. Kolme eri astetta: alakoulu, keskikoulu ja lukio. Oppilat ovat muslimeja 2 % kristittyjä. Se on Adventtikirkon ylläpitämä. Heillä on kaksi kouolubussia, joilla haetaan lapset kouluun. Toiveena on saada 200 hengen asuntola, että tytöt pääsisivät kylistä kouluun. Tyttöjä kannattaa kouluttaa, se muuttaa perheiden elämänlaatua. Kampus alue on nyt siisti ja nurmikolla ja istutuksia. Pastori Emmanuel oli nähnyt Englannissa siistijä pihoja ja halusi koulullekin samanlaisen. Yhtenä päivänä olivat tappaneet 137 käärmettä raivatessaan kampuksen aluetta, joka oli ollut kuin kaatopaikka. Suurin osa käärmeistä kuulema pakeni läheiseen viidakkoon. Koululla on oma kaivo, se on rikkaus.
tv pp

Ansku kirjoitti...

Kiitos tiedoista. Laitoin niitä raportti nro 5:n.