27.1.09

Arvotyhjiö koluttu loppuun?

Uuden Jyväskylän muodostumisessa on ainakin se hyvä puoli, että Suomen suurin luterilainen seurakunta Jyväskylän seurakunta, jakaa lehteään meidänkin alueella ja vielä kaikille.

Uuden lehden nimi on Henki & Elämä. Ensimmäinen numero vaikutti oikein hyvältä. Kristittyjen ykseyden rukousviikon tiimoilta siinä haastateltiin isä Timo Mäkirintaa Jyväskylän ortodoksisesta seurakunnasta. Hänellä oli napakoita mielipiteitä, joista laitoin jokusen tähän muistiin:

"1990-luvun maailma oli synnin kadottamisen vuosikymmen... Lisäksi meitä on nyt kaksi vuosikymmentä opetettu olemaan yksilöllisiä ja ajattelemaan minä-ajatuksia. Kauhajoen koulusurmien jälkeen huudettiin pääministerin suulla yhteisöllisyyttä takaisin ja siitä tulikin yhtäkkiä kova juttu. Tekee mieli muistuttaa, että kristillinen kirkko on puhunut ja toiminut yhteisöllisyyden puolesta jo kaksi vuosituhatta ja tekee sitä yhä."

"Joskus saatoimme luottaa siihen mitä uutisissa sanottiin. Nyt uutisetkin ovat kauppatavaraa, joita myydään kuin hyödykkeitä ja käytetään valikoidusti haluttuihin tarkoituksiin. Totuus riippuu siitä, kuka sen esittää. Rappion merkki."

"Pakenemme liian helposti näennäishektisyyden taakse. Tapahtuipa ympärillämme mitä tahana, meillä on kiusaus työntää se pois mielestä, kun uusi informaatiotulva ja elämän loputtomat huolet täyttävät tajuntamme joka päivä. Pysyvää ja kestävää on ajassamme vähän. Uskon, että arvotyhjiö on nyt koluttu loppuun."

Hän "iloitsee Jyväskylässä toteutuvasta kristittyjen yhteydestä, jota hän luonnehtii ainutlaatuiseksi." Olen samaa mieltä. Jyväskylässä eri seurakunnat arvostavat ja kunnioittavat toisiaan, toimivat yhdessä, työntekijät tuntevat toisiaan ja ovat ystäviä. On ilo saada olla mukana.

6 kommenttia:

Ellinoora kirjoitti...

Jyväskylässä ollaan esimerkillisiä yhteydenrakentajia, tämän olen muiltakin tahoilta kuullut. Ihmiset sen tekevät ja jumala siunaa.

sama kirjoitti...

Siis: Jumala

Ansku kirjoitti...

Aivan. Hyvät välit ovat tahdon asia ja vielä Jumalan tahdon mukainen asia.

Picea kirjoitti...

Lehti on ulkoasultaan samanlainen kuin Helsingin Kirkko ja kaupunki, joka on hyvä, monipuolinen ja monella tapaa mielipiteitä herättävä lehti. Suomen paras mielipideosasto löytyy myös Kirkko ja kaupunki -lehdestä. Viimeisimmässä Henki ja elämä -lehdessä mielestäni jo kalasteltiin yleisön mielipiteitä, sen verran kärkevää tekstiä toimitukselta tuli sekä abortista että aikuisten nettihäiriköinnistä... Jospa se mielipideosastokin pian lehteen avataan!

AnneR kirjoitti...

i. Tee on oikeasti yksi tuntemistani elämänviisaista ihmisista ja lisäksi hauska ja lämmin. On onnellista, että ekumeenisessa kanssakäymisessä voidaan aidosti olla lähimmäisiä toinen toisellemme kasvotustenresr

Ansku kirjoitti...

Anne: Juuri näin. Aito lähimmäisyys tekee kanssakäymisestä mielekkään, myös ekumeenisesta.

Picea: Maaseurakunnan ja kaupunkiseurakunnan lehdissä ei muistaakseni ollut mielipideosastoa. Olisi hauskaa jos Henkeen ja Elämään tulisi.