3.12.08

Rintamalta päivää

Tänään se päättyi. Äitiysloma.

Tosin äitiys"loma" on sille hieman väärä sana ja antaa väärän vaikutelman. Ihmiset kyselevät onko loma tuntunut lomalta. No ei ole. Tämähän on ollut palkattua työtä - kokoaikaista, kokonaisvaltaista.

Virallisesti toki tämän 9 kk alkua sanotaan äitiysvapaaksi ja loppuosaa vanhempainvapaaksi. Onhan se parempi ilmaisu kun "loma", mutta siltikin antaa jotenkin väärän vaikutelman. Vapaa?

Kansan suussa puhumme kuitenkin äitiyslomasta. Itsekin tuossa sivupalkissa käytän sitä sanaa. Ehdottaisin silti kansan suuhun kuvaavampaa termia. Imetys on merkittävä osa toimenkuvaa (ja vaikkei imettäisi, niin kyllä se vauva siinä sylissä paljon on), tämä on siis varsinaista rintamapalvelusta. Eikö voitaisi puhua rintamanaisista?

Olen hänen rintamanaisensa.

3 kommenttia:

sina kirjoitti...

Aika kiitää! Oletkos nyt sitten palannut seurakuntarintamalle vai jatkuuko elämä kotirintamalla hoito"vapaalla"?

Anonyymi kirjoitti...

Nämä termit ovat niin työelämästä päin ajateltuja kaikki: lomat ja vapaat. Virkavapaa kertonee vapauden laadun likimain parhaiten. Kotirintamanaiset...

Ansku kirjoitti...

Olen vielä hetkisen hoitovapaalla. Seurakuntarintama ei ole näitten "lomien" ja "vapaiden" aikana täysin jäänyt vaan olen ollut mukana yhtenä jäsenenä aika monessa. Erona palkkatyöstä etten ole johtanut asioita (ainoastaan pari ehtoollista), vaan olallistunut. Mukavaa!