3.12.08

Maa, jossa saat taatusti olla yksin

Kauppaketjujen lehtiä ei juuri toisistaan erota, mutta niillä onkin sama päämäärä: saada lukija ostamaa sitä ja tätä koska on se ja tämä vuodenaika.

Me-lehti erottuu Tommy Tabermannin Kolumnilla, joka kannattaa aina lukea. Tällä kertaa hän on saanut piston sydämeensä (Me 12.98):

"Suomea markkinoivan brändityöryhmän iskulauseeksi sopisikin: Maa, jossa saat taatusti olla yksin."

"Me olemme äärimmäisen taitava kansa valmistamaan yksinäisyyttä. Silti kyselyssä kuin kyselyssä elämänlaadun yhdeksi tärkeimmäksi mittariksi nousee hyvät ihmissuhteet. Mistä moinen järjetön halkinaisuus: anelet läheisyyttä, mutta pidät loitolla. Siitäkö sikiää tämä epämääräinen kollektiivinen paha olo, joka hämmentää minua viisaampiakin."

"... odottaako ja kaipaako joku jossakin minua? Olenko jättänyt käymättä tai edes soittamatta? Itselleni tulee pienelläkin kokeilulla heti monta pistoa sydämeen. Mutta mitä merkitystä on pistolla, ellei se johda toimintaan. Huomenna se on tehtävä! Muuten en ole mies enkä ihminen, en minkään arvoinen."

Mitä jos tänä adventin aikana tavarahössötyksen sijasta kuuntelisimme millaisia pistoja omasta sydämestä löytyy ja ryhtyisimme toimiin niiden johdosta. Jouluvalojakin kirkkaampi valo syttyisi moneen sydämeen ja silloin voimme sanoa: Olipa hyvä adventti!

Joulupöytä vuosimallia 2007.
Christmas table 2007.

Ei kommentteja: