17.12.08

Millainen on hyvä kauppa?

Eräs kriteeri miten arvotan kauppoja (varsinkin ruokakauppoja ja marketteja) ovat niiden ilmoitustaulut. Onko sellaista? Onko sitä helppo käyttää? Onko se näkyvällä paikalla?

Mielestäni ilmoitustaulu, johon kuka vaan saa kiinnittää tapahtumailmoituksia on oleellinen asia ruokakaupassa, jossa lähes kaikki kuitenkin käyvät. Näin kauppa kantaa vastuutaan yhteisöstä, jonka osa se on ja tuo kortensa kekoon sen elävyyteen.

Ilmoitustauluja on hauska lukea vaikkei ehtisikään osallistumaan edes niihin kaikkein kiinnostavimpiin tapahtumiin. Niitä seuraamalla pysyy kuitenkin tatsi siihen mitä on liikkeellä ja mitä kaikenlaiset vapaaehtoisjärjestöt järjestävät. Itsekin laitan ilmoitustauluille ilmoituksia kun seurakunnassamme tapahtuu jotain erityistä.

Tällä viikolla olen käynyt viemässä näitä monen monelle ilmoitustaululle ja samalla jälleen vertaillut kauppojen käytäntöjä. Osa jo aiemmin tekemistäni johtopäätöksistä vahvistui, osassa jouduin tarkentamaan kantaani.

Olen huomannut että S-marketeissa ja Prismoissa on yleensä ottaen huomattavasti paremmat ilmoitustaulut kuin K-marketeissa ja Citymarketeissa. S-ryhmällä on selkeästi yhteisöllisempi ote. Nyt tosin kyllä löysin K-kauppoja joissa oli myös ilmoitustauluja ja jonkun S-marketin jossa ei ollut kunnollista, joten vaihtelua löytyy. Palokan Euromarketissa oli ilmoitustaulu, mutta se oli sivussa kulkereiteistä ja sitä tuskin moni näkee.

Olen jo kauan sitten päättänyt että teen säännöllisiä ruokaostoksia mieluiten kaupassa, joka näkee sen vaivan että laittaa kunnolliset ilmoitustaulut hyvään paikkaan. Tämä on ostoskäyttäytymiseeni oleellisesti vaikuttava asia! Erityisen iloinen olen että Vaajakosken S-market on asiassa kunnostautunut.

Kiitosta täytyy myös antaa useille Jyväskylän Kauppakadun putiikeille ja ravintoloille. Yksikään, joissa tänään kävin ei kieltäytynyt ottamasta tätä esille. Siitä tuli hyvä joulumieli. Ja kaupungilla asioidessa muistaa varmasti liikkeidenpitäjien ystävällisyyden. Tein vastaavanlaisen kierroksen pari vuotta sitten ja muistan edelleen mikä liike kieltäytyi ja missä oltiin erityisen miellyttäviä.

Hyvät teot kantavat hedelmää.

Ei kommentteja: