8.1.08

Osanotto ja kunnianosoitus

Osanottoni Tampereen myöhempien aikojen pyhille kirkon tuhopolton johdosta. Toivon, että tämä tapahtuma kääntyy teille siunaukseksi.

Ja kunnianosoitus Tampereen adventtiseurakunnalle sekä muille samoin toimineille seurakunnille heidän suoraselkäisestä ja kristillisestä reaktiostaan tapahtuneeseen. Tämä on yksi niistä piirteistä, joista erityisesti pidän omassa kirkkokunnassani.

Katso MTV3 uutispätkä.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kirkkojen polttovimma tuntuu pahalta. Jäsenilleen seurakuntayhteisöt ovat koti ja perhe uskonelämässä. Kirkon tuho sattuu niin yhteisöön, joka kotinsa menettää kuin laajemminkin. En usko ajattelemattomuuteen tekojen selityksenä. Kyse on pahan ilmenemisestä. Maailmassa eletään tässä jännitteessä. On toivoa antavaa, että inhimillistä rakkautta löytyy pahan kohdatessa.

Ansku kirjoitti...

Olen samaa mieltä kanssasi. Kyse on pahuudesta. Siksi minua onkin ilahduttanut yllättävän asiallinen ja myönteinen reaktio mm mediassa mormoneihin tämän tapahtuman yhteydessä. Se kertoo jotain hyvää suomalaisesta yhteiskunnasta. Se antaa toivoa.

Minnuli kirjoitti...

Mikä onkaan kristillisempää kuin rakkaus lähimmäisiä kohtaan huolimatta siitä, mitkä ovat heidän opilliset ajatuksensa?

Ansku kirjoitti...

Joo, jos rakkaus on siitä kiinni onko asioista tai opeista samaa mieltä, on se kovin ohutta. Lieko rakkautta lainkaan?

Anonyymi kirjoitti...

Hieno ele tietenkin tarjota tilaa toisille tällaisessa tilanteessa, mutta tässä tapauksessa sen kuitenkin kyseenalaistan.

Mormonien oppi ei todellakaan ole pohjimmiltaan kristillistä. Jos joltain satanisti-ryhmältä palaisi rakennus, niin pitäisikö heillekin tarjota avokätisesti tiloja. Hekin ovat vain mukavia lähimmäisiä.

Jossain pitää mennä raja, että mitä hyväksytään. Tilan vuokraus ei ole pelkästään tilan vuokraamista, vaan myös tietynlaisen toiminnan olemassaolon hyväksymistä.

Kun toiminta on kristinuskon vastaista, niin sitä ei voi mielestäni kirkkorakennuksessa sallia.

Katariinan toimintakeskus kirjoitti...

Hieno blogi Ansku sulla.
Kirjoita myös advlistalle. http://groups.google.com/group/advlist?hl=fi
Halajaa lukea.
T. Panu Riihiluoma
p.s. Jos asioitte Turussa...
http://www.jo-joteatteri.com/idiootit.htm

Ansku kirjoitti...

Tamperelainen: ymmärrän huolesi, mutta pidän tärkeänä Raamatun käskyä tehdä hyvää kaikille. Maailmaa muutetaan rakkaudella.

Panu: Kiitos, kun poikkesit täällä. Resurssini ovat sen verran vähäiset niin ajan, energian kuin ajatustenkin suhteen, että jos tahtoo lukea mitä joskus kirjoittelen, täytyy käydä täällä blogissa kuikuilemassa...
Se idiootit olisi kyllä kiva nähdä, mutta Turussa käyntejä tulee tehtyä erittäin harvakseltaan, sillä se on siellä kaukana reuna-Suomessa... ;-)