29.12.07

Interaktiivista teatteria

Kulttuurikokemus:

Muksu järjesti teatteriesityksen nimeltä 'Keijuja ja tonttuja,' jossa keijuja ja tonttuja tuli tiheään tahtiin näyttämölle ja poistui sieltä.

Ennen toista esitystä suoritettiin äänestys. (Tämä on tätä nykyaikaa teatterimaailmassakin!) Jos halusi näyttelijöiden muuttuvan keijuiksi, kirjoitettiin lappuun k ja piirrettiin siipi; jos tontuiksi niin t ja jos kissoiksi niin pelkkä k. Äänestystulos oli selvä: kaikkien lapuissa oli k ja siipi.

Siispä seurasi keijuesitys, jossa yleisöllä ei ollut mahdollisuutta jäädä passiiviseksi. Jokainen sai lapun, jossa oli kirjain. Riippuen minkä kirjaimen sai, joutui istumaan lattialle, seisomaan seinän viereen tai sai jäädä tuolille. Kun lattiallejoutuja hieman protestoi, totesi teatteriohjaaja muksu "näin tässä käy" eikä sille sitten mitään voinut. Hetken päästä yleisö etsi huoneeseen piilotettuja lappuja, joiden kirjainten perusteella taas vaihdettiin paikkoja.

Muksu on selvästi ajan hermolla, interaktiivisuushan on päivän sana. Siitä vaan yleisö vaihtamaan paikkoja kesken esityksen! Nämä ideat lienevät ihan vapaasti teattereiden tai muiden esittävien tahojen käytettävissä. Kohteliasta on tietenkin kysyä lupaa ensin muksuteatteriohjaajalta.


She directed an interactive theatre production.

Ei kommentteja: