1.11.07

Tervetuloa Afrikkaan 8

Matkan viimeinen osuus Accra - Anomabo (n. 120 km) oli eksoottinen. Olimme jo valmiiksi väsyneitä ja nälkäisiä, oli kuuma, luksusbussissamme ei mahtunut juuri oikomaan jäseniään. Vain yhden pahoinvointi nousi oksennukseksi asti. Matka eteni todella hitaasti Accran ruuhkissa. Heti kun bussi oli pysähdyksissä parveili sen ympärillä myyjiä, jotka kantoivat päänsä päällä myyntiartikkeleitaan. Opimme nopeasti olemaan katsomatta heitä liian pitkään, sillä katse ymmärrettiin haluksi ostaa jotain. Illan pimeys oli täynnä eksoottisia äänia ja tuoksuja. Katujen varret olivat kuin jatkuvaa toria. Autoja oli paljon. Jostain pimeästä kuului laulua ja taputusta. Täällä ihmisillä on aikaa istuskella illalla yhdessä ja laulaa. Tervetuloa Afrikkaan!

Pysähdyimme jollekin huoltoasemalle pissatauolle. Taisi useamman hätä loppua vessan näkemiseen tai siihen että sitä ei pimeässä nähnyt. Banaani- ja papaijapuut saivatkin hyvää lannoitetta.

Meillä piti olla käytössämme seurakunnan omistama bussi, mutta se oli niin rikki ettei sillä voinut liikkua. Kauempana olevan seurakunnan bussi ei sekään toiminut. Niinpä meillä oli ihan oikea vuokrabussi, jonka mukana tuli kaksi miestä: kuski ja apukuski. Miksi tarvitaan kaksi? Turvallisuuden takia, kuului vastaus.


Luksusbussimme tunnelmaa.
Having a great time in our luxury bus.

Pian ymmärsimme kahden miehen tarpeellisuuden. Pysähdyimme nimittäin korjaamaan bussia, koska tuulettimen hihna kaipasi kiristystä. On paljon helpompaa ja mukavampaa suorittaa korjaustoimenpiteitä kun on kaveri mukana!


Korjaustauko. / Fixing the bus.

Afrikassa ennen olleet vakuuttivat meille tämän olevan tyypillistä Afrikkaa. Seiskoskellaan kulkuneuvon ympärillä kun sitä korjataan. Tervetuloa Afrikkaan!

Vihdoin olimme päässeet Accran ruuhkista, bussimme kiisi pimeyden keskellä reipasta vauhtia eikä enää ollut niin kuuma. Sitten kesken täyden vauhdin kuului kova pamaus --- kolinaa --- bussi jatkoi matkaa vakaasti kunnes löysi sopivan tienpientareen keskellä pimeyttä jonne pysähtyä. Puhjennut rengas. Toinen korjaustauko. Tervetuloa Afrikkaan!




Toinen korjaustauko.
Changing a flat tire in the darkness of the Ghanain night.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva lukea ja katsella Afrikan matkastanne. Lisää odotellaan. :o)

Ansku kirjoitti...

Nyt tuli juuri lisää matkakertomusta. Ja kyllähän sitä riittää hetkeksi aikaa...