1.11.06

Mitä opin tänään

Opin tänään tai olinhan sen jo tiennyt ennenkin, mutta sain tänään eläytyä asiaan lähemmin: vammaisen elämä on vaikeaa Jyväskylässä.

Jyväskylä mainostaa itseään "uuden aallon kaupunkina." Uusia, positiivisia aaltoja todellakin kaivattaisiin vammaisten suuntaan.

Jyväskylä ennen lumentuloa. Lokakuu 2006.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita kuvia. Jäin odottamaan lisätietoja aiitä miten vaikeaa vammaisen elämä on Jyväskylässä, erityispedagogookan kehdossa.

Ansku kirjoitti...

Terveydenhuollon ammattilaisilta on välittynyt käsitys siitä että Jyväskylässä on huonommat palvelut ja pääsee huonommin kuntoutukseen kuin esim. Jyväskylän maalaiskunnassa. (Ehkä siksi ajatus suur-Jyväskylästä ei saa niin paljon kannatusta?!?). Älä siis muuta Jyväskylän puolelle, jos tarvitset kuntoutuspalveluja ym.

Tämän päivän Keskisuomalainen kertoo näin: "Jyväskylän kaupungin säästöt ovat kurittaneet vammaisia tänä vuonna harvinaisen rankalla kädellä. Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa on käsittelyä odottamassa peräti 34 valitusta koskien vammaispalveluja. Yhteensä 130 vaikeavammaista on menettänyt oikeuden kuljetuspalveluihin. Harkinnanvarainen avustajapalvelu on evätty viideltä siihen ennen oikeutetulta kokonaan ja muilta on supistettu ilta- ja viikonloppuavustajat.... kehitysvammaisten omaiset ja ystävät ovat tehneet lääninhallitukselle hallintokantelun kaupungin lukuisista säästöpäätöksistä. Kantelijoiden mukakan myös asumispalveluiden saanti, palveluiden hinnat sekä omaishoidontuen kriteerit vaativat tarkistamista." (Keskisuomalainen 7.11.2006)