24.9.06

Satoa 8

Viinirypäle. Urjala, 12.9.2006

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Viinirypäle, Urjala" kuulostaa niin absurdilta, että on pakko kysyä lisätietoja: Mikä laji on kyseessä? Kasvaako se taivasalla vai kasvihuoneessa? Kuinka pärjää Urjalan talvessa? Kuinka vanhasta kasvista on kyse? Millainen on normaali sato? Mitä tahansa muuta lisätietoa, koska tämä on niin kiinnostavaa! :)

Ansku kirjoitti...

Absurdiahan se on! Mutta kyllä kyseinen viinirypäle Urjalassa kasvaa ja vielä ulkona. Tosin seinänvieressä, nurkkauksessa suojassa tuulelta.

Laji on Silga ja on jo neljävuotias. Kovimman talven ajaksi se peitetään ja syksyllä juurelle laitetaan kuivaa turvetta. (Jokin toinen laji ei kestänyt Urjalan talvea.)

Sato on vaihteleva, hyvänä kesänä kuten tänä kesänä satoa tuli puoli ämpärillistä. Ekoina vuosina satoa oli litra ja pari. Kylmänä kesänä ja kylmänä syksynä kypsyminen vaikeampaa, mutta satoa tullut joka vuosi.

Rypäleet ovat hyvän makuisia ja mehukkaita ja niistä tulee valtavan ihana mehu. Lehdistä saa hyviä kääryleitä.

Anoppi (jonka hoidossa kasvi kukoistaa) käski kertoa että rypäleet eivät ole niin isoja kuin kuvassa näyttää. ;-)

Ansku kirjoitti...

Ai niin Pia, huomasin että olet mennyt naimisiin. Onnea ja muuta mukavaa! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos rypäletiedosta. Jahka jossain vaiheessa muutan asuntoon, jossa minulla on pieni pihapläntti, kysyn sitten lisätietoja, koska haluan ehdottomasti oman pienen rypäletarhan! :)
Ja kiitoksia onnitteluista. Blogini on vähän jämähtänyt, koitan saada sen ajan tasalla lähipäivinä.