11.8.06

Leirielämää: avajaiset

Avajaisissa on tunnelmaa ja kulttuurieroja. Eri puolelta leirialuetta saapuvat eri maiden ryhmät juhlavetimissään merkkeineen, huiveineen ja lippuineen. Varsinkin Britit tulevat ylväästi marssien tahdissa rumpujen säestyksellä. Pohjoismaalaisiin ei sama meininkin ihan pure. Suomalaiset hyvä kun saivat aikaseksi siistin parijonon. Leirin aikana Suomen ryhmä taisi kerran marssia yhteiseen tilaisuuteen kunnolla (jos jonon loppupäätä ei lasketa mukaan). Saksalaiset taas huutelevat yhtenä kuorona erilaisia huutoja. Jos jokin heitä miellytti, kaikui ympäri leiriä "respekt, respekt, respekt!"

Tunnelma ja yhteenkuuluvuuden tunne olivat mahtavia erilaisuudesta huolimatta tai ehkäpä juuri siitä johtuen.

Väkeä saapuu kaikkialta
Unkarilaisia

Uljaat suomalaiset ajoissa paikalla tietenkin

Aasialaista tyyliä

Norskeja oli paljon, mukana myös nuoria pyörätuolissa. Hyvä Norja!

Viikinkiteeman mukaisesti viikinkejä riehui taistelemassa leirilipusta

Lopulta leirinjohtaja sai lipun takaisin, se nostettiin salkoon ja viikinkitorvien soidessa leiri julistettiin alkaneeksi.

3 kommenttia:

Jorma "Jomppe" Ronkainen kirjoitti...

Uteliaisuus heräsi ja pitikin oikein googlettamalla selvittää, mitä polunetsijät/pathfindersit oikein ovat. Toimintaohjelma kuulostaa hyvältä, onhan siellä listattu mm. "Totuuden perintö, Sosiaalinen vastuu, Terveet elämäntavat, Luovuus, Luonnontuntemus, Leiritaidot". Harrastemerkkien kohdalla mainitaan "kristillinen kertomataito". Tästä olisi kiva kuulla enemmän.

-gs

Anna Amnell kirjoitti...

Noista alimmista kuvista tuli mieleen Braveheart-elokuva.:)

Minäkin tutkin nettiä. En ole tullut ajatelleeksi, että partio jakaantuu kirkkokunnittain.

Varmaankin oli mahtava elämys olla mukana tuollaisella leirillä. Valitettavasti kotikaupungissani ei ollut tytöille partiota. Pojille oli, ja miehelläni on hauskoja muistoja kansainvälisestä suurleiristä (jamboree), joka pidettiin Sulkavalla hänen lapsuudessaan.

Ansku kirjoitti...

Polunkävijät (Pathfinders)ja partio näyttävät saaneen alkunsa samoihin aikoihin, tosin eri suunnilla ja itsenäisesti. Ehkäpä kyseessä on ollut ajan henki ja tarve, johon on vastattu?

Polunkävijät on adventtikirkon järjestämää toimintaa, osallistujia on monista eri kirkkokunnista.

Itse osallistui teini-ikäisenä kansaiväliseen leiriin myöskin Tanskassa. Teltat pystettiin mutaan kun oli niin sateista, mutta hauskaa oli. Tällä kertaa paistuttiin hirvittävässä paahteessa. :-)

GS: Käsilläni ei ole harrastemerkkikirjaa, joten en osaa suoralta kädeltä sanoa kristillinen kertomataito -merkin sisältöä. Kysäisin asiaa itseäni viisaammalta, laitan tähän kommenttia kun tiedän.