8.3.06

Tulevaisuutesi tarina 5/5

[Varoitus: tämä on viides ja viimeinen osa syksyllä pitämästäni saarnasta.]

Ihmisen suuntautumista tulevaisuuteen, etsimistä, haluamista, odottamista ja toivomista tarvitaan, jotta voimme reagoida rakastavaan Jumalaan. Kyky vastata Jumalan kutsuun, etsiä suhdetta häneen on mahdollista vain koska tulevaisuus on avoin.

Paavali kirjoittaa: "Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus." (1 Kor 13:13) Toivo liittyy menneeseen, koska meillä on kertomus Jumalan teoista menneisyydessä, koska muistamme miten itse olemme kohdanneet Jumalan. Koska Jeesus on tullut, elänyt, kuollut ja noussut kuolleista tähtemme. Toivo saa voimansa tulevaisuudesta: meillä on näky siitä että Jumala poistaa pahan, kuoleman, pyyhkii kaikki kyyneleet. Meillä on näky siitä, että tämä tarina päättyy hyvin. Toivo on aktiivinen nykyisyydessä, koska se antaa voimaa ja intoa elää tässä hetkessä Jumalan yhteydessä ja pyrkiä siihen että täällä nyt tapahtuisi Jumalan tahto niin kuin taivaassa.

"Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon." (Jeremia 29:11)

[Lähteenä käytetty Andrew D. Lester, Hope in Pastoral Care and Counseling, Westminster John Knox Press, 1995.]


Islanti 2006.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipa se imussaan pitävää luettavaa! Pohdintasi on mielenkiintoisella tavalla erilaista mitä olen omassa kirkossani tottunut kuulemaan. Olet nähnyt paljon vaivaa tätä tehdessä, annat paljon ajateltavaa.
Tulevaisuus, niin, miten paljon unelmamme ja pelkomme todellakin muovaavat huomisen tarinaamme? Olet varmaan kuullut ns. 'aarrekartoista', joita new age -piireissä harrastetaan. Niihin voi siis kuvalliseen hahmoon luoda tulevaisuutensa sellaisena kuin sen toivoo. Sanotaan, että se toteutuu. Kunpa se olisikin niin yksinkertaista.
Toivoisin juuri nyt, että osaisin sanoa itselleni riittävän vakuuttavasti: älä pelkää, luota!
Kiitos, että toit tuon tekstin tähän. Siihen voi palata myöhemminkin.

Ansku kirjoitti...

Kiitos palautteesta, Ellinoora. Tämä saarna on ensimmäinen kahden saarnan sarjassa. Toinen osa käsittelee toivoa.

Ehkäpä aarrekartasta voi olla jotain hyötyä, mutta eihän se niin yksinkertaista tietenkään ole.

Oma tarinani ei ole useinkaan itselleni aivan selvä, kuten esimerkkinä olleelle miehelle. Voi olla terveellistä ottaa selvää mitä tulevaisuudesta sisimmästään oikeasti ajattelee (ja tuntee). Jos tarina on kovin vinksahtunut voi sitä sitten yrittää korjata. Uskovilla on rikas aarreaitta käytössään tulevaisuuden tarinoiden korjaustöihin... :-)

Ryökkynä, puhut asiaa.