24.11.05

Islannin ihmeitä 1

Vieläkin marraskuun kunniaksi harmaita, tällä kertaa mustavalkokuvia veljeltäni Islannista.



4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Goidan daigin systir minn! Tässä infoa kuvista:

Pic #1:
Tämä kuva on otettu syyskuussa Stokkseyri:ssä, pieni kaupunki etelä Islannissa meren rannalla, aurinko tuolit olivat kiinnitetty kivillä ettei kova tuuli lennättäisi niitä teille tietämättömille. Tuolit kuuluvat ravintola Fjöruborðið, paremmin tunnettu ulkomaalaisten keskuudessa Humarhúsið. Siellä on erittäin hyvä ruoka, suosittelen lämpimästi. :)

http://www.nat.is/travelguideeng/eyrarbakki_stokkseyri.htm

Pic #2
Tämä kuva on kylläkin Kristinestadista, suomesta, kala tehdas/kaupan takapihalta. Kuva on ylösalaisin koska se näyttää niin olevan paremmin balanssissa kuin oikein päin. (itseasiassa, me näemme silmillämme kaiken ylösalaisin mutta aivomme kääntävät näkemämme ylösalaisin, joten tämä kuva on täten oikein päin kuten se on nyt.)
Tämä kuva on otettu kiireessä kun minun piti saada filmi täyteen, että voin kehityttää sen paikallisessa valokuvaamo liikkeessä (Aavamo), ennen kuin he sulkevat, lauantai klo 14:00. -Valokuvausbutiikki Aavamo on paras alan liike mitä olen suomesta löytänyt, sieltä löytyy oikean laatuisia filmejä kameraani joita muualta harvoin löytää, ja palvelu on lämmintä ja alennustakin aina pikkusen sieltä saa, joten ostan aina paljon filmejä sieltä kun käyn kristinestadissa.

Pic #3
Tämä on Seltjarnarnesistä, joka on osa suur Reykjaviikkiä, itse asiassa se on niemen pää jossa reykjavik sijaitsee ja niemen päässä on pienellä saarella majakka jonne laskuveden aikaan pystyy kävelemään kuivin jaloin. Laskuveden aikaan sieltä löytyy paljon "jellyfishes", sellaisia lima klönttejä jotka ovat transparent. Kuvaan sain onnekkaasti myös lentävän lokin kaapattua. :)

http://www.nat.is/travelguideeng/seltjarnarnes.htm

Terveisin Veli puolikuu Aleksur

Ansku kirjoitti...

Jaahas, vai oli keskimmäinen suomesta. Olis menny ihan täydestä, mutta kyllähän sitä kalastetaan muuallakin kuin Islannissa... Väärinpäisyyttäkään en hoksannut mutta totta tosiaan, onhan siellä ruohotupsuja päällä. Sinä kelmi.;-)

Mites seuraavat Islannin ihmeet, kaipa ne nyt sitten ovat ihan aitoja islantilaisia näkymiä? Luulisin!

Anna Amnell kirjoitti...

Ansku,
teillä on taiteellisia geenejä perheessä. On kiva käydä katsomassa näitä kuvia, sisarukset.

Pirkko

Ansku kirjoitti...

Kiitos, Pirkko. On aika kummallista miten samanlaisia olemme vaikka olemmekin hyvin erilaisia. Kerran istuessani velimiehen kyydissä koin suuren ahaaelämyksen: sehän ajaa kuin minä, mutta vielä agressiivisemmin... Ihan kuin olis ollut omassa kyydissään, mutta hurjemmassa. ;-)