15.11.05

Bloggaamisen iloja

Aloittaessani bloggaamisen en ollut juuri lainkaan tutustunut muiden blogeihin. Tiesin niitä olevan olemassa ja jo pitkään oli ollut ajatus että kyllä pastorillakin pitäisi olla blogi, Pastorin blogi tietysti nimeltään. Jostain näin että on olemassa Blogger ja niinpä eräänä kiireisenä päivänä töistä lusmuillakseni sitten menin ja aloitin bloggaamisen.

Kerkesin bloggaamaan jokusen kuukauden ennen kuin silmiini osui blogilista. Kirjauduin sinne ja sitä kautta aloin vähitellen tutustua muiden blogeihin. Nyt listallani on jo aikamoinen määrä blogeja.

Blogien kautta saa seurata palasen hyvin erilaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten elämää aina uudesta Faijasta pian eläkkeelle pääsevän viimeiseen työvuoteen virkatyössä. Tai Sambiasta Suomeen palanneesta perheestä, Kiinassa, Venäjällä, Australiassa ja Ruotsissa elelevistä suomalaisista aina Napapiirin tuntumaan. Ja blogataanhan sitä Jyväskylässäkin.

Pian ja Manen blogien kautta olen saanut nauttia taas Bostonista ja haikailla lähimenneisyyttä. Joku myös kokee nyt samantapaisia asioita kuin minä Marshallin saarilla ...hm... ei ihan lähimenneisyydessä.

Tiedonjano tyydyttyy Pekka Nykäsen, Blogisiskon ja Meten monipuolisten blogien kautta. Taide-elämyksiä tarjoaa Vammaisen vartalon kuvat, Saaran ja Heikin sapattisivu sekä Carborundi. Aforismejakin löytyy helposti.

Napakkaa ja tervehenkistä hengellisten asioiden pohdintaa löytyy esim. Lävistyksistä ja Temen pohdinnoista, Tiedettä ja teologiaa Ruotsista. Blogien kautta voi tutustua myös eri uskontoihin, ei ulkoapäin asioita kommentoivien "asiantuntijoiden" kautta vaan niiden kautta jotka sitä itse elävät: vaikkapa katolisuuteen, anglikaani/episkopaali-kirkkoon, juutalaisuuteen tai islamiin Hijabi Madness-blogissa ("five veiled sisters with unveiled minds"). (Vielä on hakusessa mielenkiintoisia eri uskontojen edustajien blogeja -vihjeitä vastaanotetaan.)

On taksikuskia, pappeja Suomessa ja Ruotsissa, lääkäriopiskelijoita, baletin harrastajaa... Helsingin kauneutta pääsee ihailemaan helposti, matka rakkaaseen saaristoonkin käy kätevästi.
Siinähän sitä bloggaamisen iloa: pääsee tutustumaan omiin ja muiden ajatuksiin, saa näköaloja sisään ja ulospäin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Ansku ja kiitos kommenteista!

Olen vielä niin tuore bloggari, että illat kuluvat myös kaikkien muiden tekstejä ja aihepiirejä tutkiessa. Huomasin, että olet joutunut kommentoimaan hyvinkin isoja kysymyksiä. Pastorilta oletetaan selvästikin löytyvän vastaus kaikkeen elämän ja kuoleman väliltä - ja tietysti myös ennen ja jälkeen niitäkin.:-) Yhdistät onnistuneesti omat mielipiteet, teologian ja elämänkokemuksen. Vastauksiasi oli ilo lueskella.

Ansku kirjoitti...

Kiitos, Jenni-Juulia. Bloggaaminen on aika hauska harrastus, vaarana on vaan että roikkuu netissä liikaa... ;-)
Kiva että olet tullut mukaan blogimaailmaan, sillä sulla on sanottavaa ja taiteesi haastaa katsojan.