21.3.17

Aistinvarainen kahvila-arvio: Wilhelmiinan konditoria (Jyväskylä)

Jyväskylässä on mukavia kahviloita, joissa piipahtaa tai jäädä pitemmäksikin aikaa vaikka tekemään töitä.

Olen huomannut, että varsinkin kun on liikkeellä yksin, on paikan ääni- ja valomaailmalla iso merkitys.

Niinpä ajattelin julkaista pienen kahvila/kuppila sarjan, jossa kiinnitän huomiota muun lisäksi näihin seikkoihin.


Puitteet Nikolainkulmassa ovat hienot ja tilat on mielenkiintoisesti ja kodikkaasti sisustettu. Leivät ja salaattiannokset ovat maukkaita ja laadukkaita. Varmasti myös makeampi tarjonta, siitä ei vaan ole itsellä niin paljon kokemusta etten siitä sen enempää lausu. 

Wilhelmiinassa on yksi hankala puoli, joka vähentää käyntejäni siellä: valaistus. 

Jo tiskillä teetä on vaikea valita, koska valaistus on huono. Sen lisäksi tilavasta kahvilasta on vaikea löytää istuinpaikkaa, jossa valo ei häikäise silmää. Lamppuja on ja tunnelmaa yritetään niillä luoda, mutta silti valaistus on riittämätön ja häiritsevä. Yleensä täytyy käydä jotain lamppua hieman siirtämässä tai koittaa saada jotain itsensä ja lampun väliin, jottei valo häiritsisi. [Vinkki: meillä kirkolla häikäisy väheni ja valoteho parani kun aloimme käyttää 2300 kelvinin lamppuja.]

Hyvää sen sijaan on yleensä olllut se, ettei taustamusiikkia ole ollut. Siellä olisi siis hyvä istua pitempään kirjoittamaan tai lukemaan - jos ei häikäisisi silmiä.

Tosin parina kertana siellä on nyt kuitenkin ollut sitä taustamusaa ja äänimaailma on muuttunut häiritseväksi rauhalliselle olemiselle. Musiikissa ei sinänsä mitään vikaa ole ollut, mutta se ei vain ole oikein sopinut ympäristöönsä ja se on ollut liian kovalla.

Viimeksi kun kävin soi jazz liian kovalla ja kiertelin kahvilaa etsiskellen paikkaa, joka olisi kaukana kaiuttimista. Ei oikein löytynyt. Sitten musiikki loppuikin ja ilmapiiri muuttui heti miellyttävämmäksi syödä aamupalaa ja lueskella.

Wilhelmiinan etu on se, että se on viikolla auki jo klo 7, joten kun joutuu olemaan aikaisin aamulla liikenteessä, siellä voi poiketa.

Wc kertoo paljon paikasta. Erityistä kiitosta Pastorin blogi myöntää Wilhelmiinalle naisten wc:stä. Plussaa tulee yllättävästä sisustuksesta, värimaailmasta, kunnon koukusta laukulle ja takille, potasta ja tästä:
 


Kuvat naisten vessasta.

Ei kommentteja: