3.3.15

Sokeria sairaalassa

Järkytyin käydessämme sairaalassa tapaamassa vakavasti sairasta iltapalan aikaan.

Iltapala: sokerinen jogurttipurkki, viineri, kiisseli (jossa oletettavasti sokeria), teetä (jossa sokeria).

Miksi ihmeessä hengenvaarallisesti sairaille (tai kelleen sairaalassa) syötetään tuollaista sokerista roskaa? Eikös sokeri vähennä vastustuskykyä?

Eikö iltapalalla voisi syödä vaikka täysjyväleipää ja hedelmän?

Ymmärrän, että joitain sokeriherkkuja täytyy olla ihan vaan mielenterveydellisistä syistä, mutta eivätkö sairaalat voisi panostaa ihmisten toipumiseen ja terveyteen myös ravinnon kautta?

Missä ovat täysjyväviljat ja riisit? Onko pähkinöitä ja siemeniä? Monipuolisia juureksia? Kunnollisia salaatteja? Papuja ja linssejä? Marjoja - vaikka jauheina? Voisiko käyttää runsaasti sitruunaa, greippiä, mustaa kirsikkaa, valkosipulia - luonnon tulehduslääkkeitä?

Jenkkilässä ihan normilääkäri määräsi tulehduslääkkeeksi potilailleen mustaakirsikkamehua. Kuultuamme siitä olemme kokeilleet ja todenneet sen hyödylliseksi tulehduksen nujerruksessa. (On vain valitettavasti hankalasti saatava tuote Suomessa.)

On olemassa sairaaloita, joissa sairaalahoitojen tukena panostetaan parantavaan ravintoon - hyvin tuloksin. Niitä ei vaan taida olla Suomessa.

Pastori murisee tästä päivän päätteeksi.

Ei kommentteja: