4.7.14

Taivaallinen ISÄ - mitä Jeesus hänestä sanoo?

Ajatukset askaroivat huomisessa raamattutunnissa. Aloitamme raamattutuntisarjan Jeesuksen opetuksista. Ensimmäiseksi katsotaan mitä Jeesus opetti Taivaallisesta Isästä.

Ajatus Jumalasta Isänä ei ollut uusi. Esimerkiksi Jesajan kirjassa jo todetaan Mutta olethan sinä, Herra, meidän isämme. (Jes. 64:7) Jeesus kuitenkin laajentaa kuvaa Jumalasta isänä. Hän puhuu Jumalasta isänä yli 130 kertaa ja liittää siihen adjektiiveja "taivaallinen", "pyhä", "elävä" jne.

Kaikilla meillä ei ole hyvää biologista isää, osalla on jopa ihan kauheita isiä. Kellään meistä ei ole täydellistä isää. Eikä kukaan meistä ole virheetön vanhempi itsekään.

Tutustuminen Taivaalliseen Isään antaa ihmiselle mahdollisuuden parantua haavoistaan. Jeesus tuli näyttämään millainen Isä oikeasti on. Hän sanoi mm. Jos te tunnette minut, opitte tuntemaan myös minun Isäni. Tämä voi muuttaa ihmisen elämän ja avata oven vapauteen.

Tervetuloa pohtimaan Jeesuksen opetusta Taivaallisesta Isästä lauantaina 5.7. adventtiseurakunnissa kautta maan tai itse asiassa kautta maailman. Useimmissa kirkoissa tämä lienee raamattutunnin aiheena, keskustelu joka paikassa erilainen.

Yhteen keskusteluun pääsee mukaan täällä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voimakas rakkaus oli Jeesuksen ja Isän välillä ja Herran kuuliaisuus kaikessa tuo meille ruhtinnaallisen kuningaskunnan rakkauden ja voiman ja hyvyyden valossa ja Pyhyyden ja puhtauden ja kiitos mielen ja tänään taas me kiitämme meidän Jumalaa suuresta lahjasta ,kun hän antoi Jeesuksen meidän syntien vuoksi kuolla ja ylösnousta,kiitos ja siunausta,keijo