5.5.13

Teatterin keinoin ihmiskauppaa vastaanSu 5.5. klo 17 ja 20 Jyväskylän adventtikirkossa vierailee

Suhe teatteri Helsingistä:

ITEM No 316. Näytelmä ihmisen arvosta. Euroissa ja dollareissa.

"How do you make the most profit? By selling the most profitable items."

Suhe Teatterin Item no 316 on kantaaottava ja suorasukainen teos aikamme nopeimmin kasvavasta järjestäytyneen rikollisuuden alasta - ihmiskaupasta. Esitys piirtää kuvan niin uhreista, vaikeasta auttamistyöstä kuin välinpitämättömästä sivustakatsojastakin. Se on fragmentoitunut ja mosaiikkimainen hetkien kokonaisuus; välähdyksiä ihmiskaupan ääreltä.

Ihmisarvon tyhjäksi tekevä kaupankäynti tuodaan yleisön iholle vaikuttavienâ tanssien ja musiikin, sekä henkilöhahmojen tarinoiden kautta. Teatterissa kohtaa rakennustyömiehen, prostituoidun ja pikkulapsen, jotka on kaikki kaupattu. Näytelmä leikkii ajatuksella rikkaan länsimaalaisen menestyjän kauppaamisesta,  missiä, bisnesmiestä ja presidenttiä myöten.

Keskeisiä teemoja näytelmässä ovat heikon ja hylätyn ihmisen arvo, työn merkitys, lähimmäisestä välittäminen, uhrien pelko ja häpeä, sekä ihmiskaupasta osattomien tiedonpuute. Katsojaa herätellään tiedostamaan maailmanlaajuinen, julma rikollisuus, joka ulottuu kotikortteleihimme ja ostoskoreihimme asti.

Liput 5 € (käteisellä ovelta).

Ei kommentteja: