3.5.13

En kestä ettei kestä 5

Ostettiin muksulle, 11 v. tällaiset housut.  Ne löydettiin Polarn O. Pyret kaupasta Jyväskylästä. (Valmistusmaa on Kiina.) Hinta oli mielestäni kyllä korkea, mutta suostuin ne ostamaan, sillä Polarn O. Pyretiltä on joskus joku vaate ostettu ja ne ovat olleet kestäviä.

Jospa tästä saataisiin hyvät housut varhaisnuorellemme.

Housut olivat toista päivää käytössä ja muksu saapui koulusta kotiin repeytyneen housunpolven kanssa. Oli kompastunut. No okei, sellaista sattuu. Mutta kumman pitkä repeytymä siitä kuitenkin tuli, melkein saumasta saumaan.

Housut laitettiin odottamaan korjausta. Se venyi, mutta lopulta saatiin sekin tehtyä. Muksu oli iloinen, hän oli kaivannut housuja kovasti.

Housut eivät ollet montaakaan päivää käytössä kun mukula näytti miten ne olivat ratkenneet takapuolesta tosi pahasti ja vielä kahdesta eri paikasta.

Housut olivat jääneet johonkin kiinni ja ratkenneet. No okei, sellaista sattuu. Mutta jotain vikaa on kankaassa kun on noin repeämisherkkä. Saman tien repeää pitkät matkat ja muualtakin kuin kohdasta, josta jäi kiinni.

Polarn O. Pyretin sivuilla sanotaan näin:    

"HALUAMME TEHDÄ MAAILMAN PARHAITA LASTENVAATTEITA
Tuotekonseptimme on pysynyt samanlaisena ensimmäisestä raidallisesta t-paidastamme lähtien: lapset tarvitsevat vaatteita, joissa heidän on hyvä leikkiä. Vaatteita, joissa lapset saavat olla lapsia. Meillä Polarn O. Pyretillä tämä tarkoittaa hyvännäköisiä ja hyvin suunniteltuja vaatteita. Vaatteita, jotka kestävät käyttöä ja kulutusta, ja säilyvät hyvänä lapselta toiselle. Ympäristöystävällisyys ja sosiaalinen vastuu ovat meille tärkeitä asioita, sillä usein se mikä on hyväksi lapsille, on hyväksi myös aikuisille."

Näiden housujen suhteen tavoitteet eivät ole täyttyneet:
-näissä ei ollut hyvä leikkiä
-lapsi ei voi olla lapsi jos pitää koko ajan pelätä, että housut ratkeavat
-housut eivät kestäneet käyttöä eivätkä säilyneet hyvänä toiselle lapselle
-ympäristöystävällisyys ei toteutunut
-aikuisellekaan nämä eivät olleet hyväksi: taas tarttee kirjoittaa blogiin huonolaatuisista lastenvaatteista rahankulusta puhuttamattakaan

Näitä housuja käytettiin kahdeksan päivää. Hinnaksi tulee lähes 5 €/päivä. Nyt ne ovat niin pahasti rikkoutuneet ettei kannata enää korjata. Kaatopaikalla housut kestävät silti vielä vuosikymmeniä. Mikäköhän sen hinnaksi mahtaa tulla?

Pastorin blogissa huokaillaan taas.


1 kommentti:

Picea kirjoitti...

Meillä ostetaan mm. tästä syystä bulkkivaatetta esim. Löytötexistä, kun mikään ei kuitenkaan kestä. Tai kolminkertainen gore tex kestää, kun kestää maastotyössä aikuisellakin. Mutta ihan siihen ei kyllä ole varaa...