22.3.13

Juhla(va)a on

Huh, huh. Onpas ollut tekemistä. Sitä se juhliminen teettää.

Muksu, 11 v., totesikin: Äiti on tehnyt paljon työtä juhlien eteen, pessyt lattioitakin.

Lattioiden pesuunkin voi syttyä himo. Ei kovin usein, mutta ehkä kerran kymmenessä vuodessa. Tilanteen syntymiseen tarvitaan huonoon kuntoon päässyt eteisen lattia, jota mikään ei tunnu enää puhdistavan. Sitten kun löytyy härpäke, jolla huomaa lian oikeasti irtoavan, on valmis jopa nelinkontin hinkkaamaan lattiaa tuntikaupalla. Tämän lisäksi tarvitaan myös hyvää seuraa (= yhtä hulluja ihmisiä).

Yli 40 tuntia meni eteisen lattiaan. Ei toki yhdeltä ihmiseltä, oli meitä useita. Mutta nyt on hieno. Kun kirkon ulko-ovesta astuu sisään, on mitä ihailla! Jos tulet käymään Jyväskylän adventtikirkolla pyydänkin kiinnittämään huomiota eteisen lattiaan...

Mutta ollaan sitä tehty paljon muutakin. Äänentoisto on uudistunut, kirkon tiloja on puunattu, kukka-asetelmia on tehty, kutsuja suunniteltu ja lähetelty, historiikkia väsätty (niin kirjallista kuin videollistakin), nettisivuja uusittu (no, ne eivät vielä ehtineet valmiiksi), ohjelmaa on suunniteltu, menua pohdittu, musiikkia ja näytelmää harjoiteltu, kirkkoa koristeltu, lumitöitä tehty, kutsuja jaettu, tiedotettu ja ties mitä.

Kaikkea tätä ja paljoa muuta, koska huomenna la 23.3. juhlistamme Jyväskylän adventtiseurakunnan 90 vuotta.

Tekeminen on ollut mukavaa, sillä vaikka olen ollut monessa mukana, en ole ollut yksin. Tämä on sitä kuuluisaa yhteisöllisyyttä. Olen (jälleen) aivan äimän käkenä siitä miten paljon niin seurakunnan jäsenet kuin ystävät ovat panostaneet. Mikä kunnia saada olla mukana.

Äkkiä se aika menee, siis myös ne kymmenen vuotta, jotka minä olen täällä saanut olla. Nyt iloisin mielin seuraavalle kymmenelle.

Juhlat ovat iloiset ja avoimet kaikille. Tervetuloa klo 11.


Ruusu 90-vuotiaalle. Ja paljon rispektiä aikaisemmille sukupolville.
A rose for the 90 year-old and pure respect for the earlier generations.

1 kommentti:

LS kirjoitti...

Paljon onnea 90-vuotiaalle ja sen juhlijoille!