20.8.12

Parasta kristinuskossa 13 D

Parasta kristinuskossa? No, Jeesus tietysti. Kristityt keskittyvät liian vähän uskonsa parhaaseen asiaan! Jatkan muistiinpanoja ja ajatuksia Jeesuksen elämää käsittelevästä kirjasta Rakkaudella Isältä (Ellen White).

Kirjoittaessaan kiusauksista White sanoo jotain, jota emme haluaisi kuulla: "Mutta jokainen synnillinen halu, jota vaalimme, on avoin ovi, josta hän [Paholainen] pääsee sisälle kiusaamaan ja tuhoamaan."

Auts.

Luulen Whiten tarkoittavan riippuvuuksia. Eivätkös ne juuri ole "synnillisiä  haluja, joita vaalimme"? Asioita, joita täytyy vaan tehdä ja tehdä (=vaalia), koska ei osaa olla tekemättäkään. Asioita, jotka hallitsevat meitä.

Riippuvuuksia on niin monenlaisia. Alkoholi, huumeet, tupakka, ruoka, laihduttaminen, muoti, menestys, oikeassa olemisen pakko, ulkokuoren ylläpitäminen, väkivalta, epärehellisyys, tuomitseminen, arvosteleminen, lakihenkisyys... tai mikä vaan, mikä meitä hallitsee.

Ja kyllä, riippuvuus on "avoin ovi, josta hän pääsee sisälle kiusaamaan ja tuhoamaan." Riippuvuus tuhoaa sinut ja läheisesi. Näin se vain on.

Mitäpä jos tänään aloittaisit rehellisyydellä? Myönnä itsellesi ja Jumalalle mikä sinua hallitsee, mistä et pääse irti. Ehkä on myös aika myöntää asia toisille ihmisille.

Rehellisyys ei tarkoita itsensä tuomitsemista toivottomuuteen. Rehellisyys on toivon avain. Pyydä Jumalaa ottamaan sinulta riippuvaisuutesi pois kun parhaaksi näkee. Voit jo tänään levätä ja iloita, sillä asia on nyt Jumalan hoidossa ja vastuulla. Sinun ei tarvitse stressata.

Sinun osuuteesi on pysyä lähellä Jumalaa, tutustua häneen paremmin ja opetella kuuntelemaan Jumalan ääntä. Pitää kiinni Jeesuksesta, sillä Jeesus riittää.

1 kommentti:

sina kirjoitti...

Hei Ansku!
Halusin vain kiittää siitä, että jaat näitä Whiten ajatuksia ja omiasi täällä. Siunaat tällä blogillasi. Kiitos.