1.2.12

Presidentin vaalien alla pastorilla riittää töitä

Sielunhoidollisia nimittäin.

Saamme valita kahdesta ehdokkaasta, joista kummankin vaalikampanja on vaikuttanut maltilliselta ja kunnioittavalta.

Valitettavasti kummallakin on kannattajia, jotka eivät vaikuta maltillisilta ja kunnioittavilta.

Panokset tuntuvat olevan kovin korkealla ja monet pinnan alaiset asiat nousevat esiin ja sitten läiskitään. Rajuja sanallisia hyökkäyksiä toisin äänestävää kohtaan ja ikäviä yleistyksiä ehdokkaiden kannattajista tai ihmisryhmistä. Usein vielä asioista, jotka eivät liity presidentin tehtävien hoitamiseen vaan omiin mielikysymyksiin tai ennakkoluuloihin.

Monen sydän on vereslihalla ja kipeä ja pastorille riittäisi töitä.

Kaikessa kiihkossa olisi hyvä muistaa, että kaikkien ilmaan, lehdistöön ja sosiaaliseen mediaan heitettyjen kärkkäiden ja halventavien väitteiden vastapuolella on ihmisiä, joilla on tunteet.

Joten, jospa luopuisimme halventavista yleistyksistä. (Mikä tahansa määre voi olla halventava riippuen äänensävystä ja kontekstista.)

Jomman kumman ehdokkaan äänestäminen ei tarkoita, että kyseinen henkilö on suvaitsevainen, suvaitsematon, konservatiivi, liberaali, ihmisoikeuksien puolesta tai vastaan, sivistynyt, juntti, uskontoa vastaan tai sen puolesta, vanhoillinen tai uudistusmielinen, homofobinen tai antikristuksen hengen vallassa tai mitä lie. Eivätkä kaikki homot ole Jumalan pilkkaajia tai heterot agressiivisia.

Kehukaa ihmeessä omaa ehdokastanne, mutta älkää demonisoiko niitä, jotka äänestävät eri lailla.

Tässä vähän muinaista viisautta erityisesti niille, jotka kunnioittavat Jumalaa ja Raamattua, mutta myös muille suvaitsevaisille ihmisille:

* Kunnioittakaa kilvan toinen toistanne.

* Älkää pitäkö itseänne muita parempina.

* Hyväksykää siis toinen toisenne niin kuin Kristuskin on hyväksynyt omikseen teidät, Jumalan kunniaksi.

(Nämä ajatukset löytyvät Raamatusta Paavalin kirjeestä roomalaisille: 12:10, 16; 15:7)

2 kommenttia:

Kimmonkamera kirjoitti...

Kiitos Ansku hyvistä sanoistasi. Nostit esiin erittäin tärkeän asian, joka tahtoo usein unohtua - erityisesti sosiaalisen meidian kasvottomilla areenoilla.

Ansku kirjoitti...

Kiitos, Kimmo. Meidän ihmisten on helppo unohtaa miten voimallisia sanat ovat.