24.2.12

Parasta kristinuskossa 11 C

Jatkan muistiinpanoja ja ajatuksia Jeesuksen elämää käsittelevästä kirjasta Rakkaudella Isältä (Ellen White). Luku 11.

Jeesuksen kasteen jälkeen Johannes Kastaja sanoi: "Katsokaa, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!"

White kommentoi sitä näin:

"Yksikään kuulijoista, ei edes puhuja itse, ymmärtänyt sanojen "Jumalan Karitsa" merkitystä. Monet Israelin kansasta suhtautuivat uhrimenoihin samalla tavalla kuin pakanat omiin uhreihinsa - lahjoina Jumalan lepyttämiseksi. Jumala halusi opettaa heille, että hän itse rakkaudessaan antaa lahjan, joka sovittaa heidät heidän kanssaan."

Luulenpa ettei meilläkään ole kuin aavistus Jumalan meille antamien lahjojen valtavuudesta saati sitten käsityskykyä miten suuri lahjojen Lahja, Jeesus on.

Hänessä on kaikki.

1 kommentti:

Rotvallin reunalla kirjoitti...

Oli joku tv-sarja, joka kertoi yhdysvaltain armeijan salaisesta iskuryhmästä. Yhdessä jaksossa ryhmän johtaja yritettiin savustaa pois tehtävästään. Jopa hänen korkeassa asemassa toimiva vaimonsa oli menettänyt luottamuksensa mieheensä. Kahdenvälisessä kohtauksessa vaimo sanoi miehelleen: "Et osaa kuvitellakaan, mitä kaikkea sinulle oli varattuna. Jos tätä ei olisi tapahtunut."


Jumala voi ja on varmasti lähettänyt taivaallisia iskujoukkoja avukseni ja suojakseni eri tilanteissa. Puhumattakaan puolustamisesta tilanteissa, joissa oma taito ja viisaus on ollut piilossa lapsenkengässä. Ja silti en osaa kuvitellakaan, mitä kaikkea minulle on varattuna taivaassa....