16.11.11

Parasta kristinuskossa 5 B

Jatkan muistiinpanoja ja ajatuksia Jeesuksen elämää käsittelevästä kirjasta Rakkaudella Isältä (Ellen White). Luku 5.

Eräs Whiten hengellisen ajattelun pääteemoista on ajatus 'suuresta taistelusta', taistelusta hyvän ja pahan välillä, jota käydään kunkin ihmisen sydämessä. Taistelun keskuksessa on kysymys: onko Jumala oikeudenmukainen ja rakkaus?

Jeesuksen äidin, Marian, saama varoitus tuskasta, jonka hänkin tulee käymään läpi ("Sinun omankin sydämesi läpi on miekka käyvä."), vie ajatuksen tähän taisteluun:


"Golgatan ristillä rakkaus ja itsekkyys seisoivat vastakkain. Kristus oli elänyt lohduttaakseen ja siunatakseen muita, ja tappamalla hänet Saatana ilmaisi vihansa Jumalaa kohtaan. Hänen kapinansa todellisena tarkoituksena oli syöstä Jumala valtaistuimelta ja tuhota hänet, jonka välityksellä Jumalan rakkaus ilmaistiin.

Kristuksen elämä ja kuolema tuo näkyviin myös ihmisten ajatukset. Jeesuksen elämä oli kutsu antautumiseen ja osallistumiseen hänen kärsimyksiinsä. Kaikki, jotka kuuntelivat Pyhää Henkeä, tulivat vedetyiksi hänen luokseen. Oman itsensä palvojat kuuluivat Saatanan valtakuntaan. Asenteellaan Kristusta kohtaan kaikki osoittavat millä puolella ovat. Näin jokainen tuomitsee itse itsensä.

Viimeisen tuomion päivänä ristin todellinen merkitys selviää jokaiselle... Suuren taistelun kaikkiin kysymyksiin on vastattu. Jumala osoitetaan syyttömäksi pahuuden syntyyn ja olemassaoloon. Käy ilmi, ettei Jumalan hallinnossa ollut mitään vikaa, ei mitään tyytymättömyyden aihetta. Sekä uskolliset että kapinalliset vakuuttuvat: "Oikeat ja todet ovat sinun tiesi, sinä kansojen kuningas. - - sinun oikeat tuomiosi ovat tulleet julki" (Ilm. 15:3,4)."

Ei kommentteja: