8.6.11

Elämäni ei todellakaan ole yhtä juhlaa...

... vaan montaa juhlaa. Kolmen viikon sisällä on ollut yhdet häät, kolmet hautajaiset, yksi lapsen siunaus, kahdet ylioppilasjuhlat, yhdet syntymäpäivät, yhdet päättäjäiset ja yksi ehtoollinen. Juhlakausi alkoi häillä.

Häihin valmistautuminen on mielekäs osa pastorin elämää. Kirkossamme se tarkoittaa yleensä 6-8 parin tunnin tapaamista hääparin kanssa. Niissä keskustellaan perhetaustasta, sitoutumisesta, persoonallisuudesta, kommunikaatiosta, hengellisyydestä, rahasta, seksuaalisuudesa, elämäntavoista, vanhemmuudesta ja ties mistä.

Kumpikin pohtii ja täyttää erikseen "kyselynivaskoja", joissa on monipuolisia ja syvällisiäkin (ja jopa vaikeita) kysymyksiä näistä aihepiireistä. Yhteisissä tapaamisissa jutellaan aiheista etsien samanlaisuuksia ja erilaisuuksia, suhteen vahvuuksia ja heikkouksia.

Sitten kun ollaan häissä asti, on vihkiparilla ja pastorilla jo yhteinen matka kuljettuna ja prosessia käytynä. Pakettiin kuuluu myös tapaaminen noin vuosi vihkimisen jälkeen ja toki milloin vaan jos tuntuu siltä, että haluaa pohtia asioita kolmannen ihmisen kanssa.

Parisuhde on tärkeä asia myös teologiselta kannalta katsottuna. Kun kaksi ihmistä ovat antautuneet toisilleen ja oppivat rakastamaan ja kunnioittamaan toisiaan, kuvaa se jotain siitä, millainen Jumala ja hänen rakkautensa on. Jo senkin takia uskon Jumalan olevan kiinnostunut parisuhteiden hyvinvoinnista ja siksi pastorinkin tulee käyttää aikaa parisuhteiden tukemiseen.

Häiden, sitoutumisen ja rakastamisen kunniaksi epävirallisia kuvakulmia häistä:













Unofficial shots: a wedding.

2 kommenttia:

Mirjam kirjoitti...

Mukavaa tekstiä ja erittäin onnistuneita kuvakulmia.

Ansku kirjoitti...

Kiitos. Hienoja kuvia myös sinulla!