17.11.10

Kuinka päästä yllättäen Wieniin

Wien on upea kaupunki! Pienikin hetki Wienissä on hieno juttu, joten tässä vinkki miten päästä sinne iltaa viettämään.

1) Lähde lentomatkalle kohteeseen jonne lennetään Wienin kautta.

2) Pidä huolta että Wienistä eteenpäin on vielä ainakin kaksi lentoa. Esim. Wien-Zagreb ja Zagreb-Dubrovnik. Tällaisia mukavia yhdistelmiä löytyy kun yrittää lentää mahdollisimman halvalla.

3) Lähde Helsinki-Vantaalta mahdollisimman myöhään, mutta kuitenkin niin että saman päivän aikana pitäisi olla perillä päätekohteessa.

4) Pidä huoli, että vaihtoaika Wienissä on lyhyt.

5) Wieniin kannattaa lentää Austrian Arrows -lentoyhtiöllä, se on aina myöhässä (kokemukseni mukaan).

6) Helsinki-Vantaan asemalla kannattaa itse hoitaa check in koko matkalle ja varata Wieniin menevälle lennolle käytäväpaikka mahdollisimman edestä.

7) Kun koneesi saapuu Wieniin myöhässä (tekninen vika tai hirveä sää), käytä hyväksesi käytäväpaikkaa ja ole ensimmäisten joukossa ulkona koneesta.

8) Sijoitu bussissa strategisesti niin että pääset siitä nopeasti ulos. (Austrian Arrows lentoyhtiöllä lennettäessä saa myös bussiajelun lentokentällä samaan hintaan.)

9) Lentokentällä etsi mahdollisimman nopeasti Austrian Air service desk. Niitä on Wienin lentokentällä n. 5 kpl. Etsi lähin NOPEASTI!

10) Pääse service deskin jonon alkupäähän. Tämä on mahdollista vain mikäli pelkästään oma kone on ollut myöhässä. Jos on kyseessä koko kenttää koskeva kaaos, ovat jonot toivottomia, mutta ei auta muu kuin jonottaa. Service deskillä on työssä vain muutama ihminen ja juuri kun on sinun vuorosi, saattaa virkailija sulkea pisteen.

11) Vuorosi koittaessa kerro virkailijalle myöhästyneesi Zagrebin lennolta ja matkustavasi Dubrovnikiin saakka. Tiukkailmeinen virkailijatäti tutkii tietokoneelta asioita pitkään (samaan aikaan jono takanasi senkun kasvaa) ja lopulta ilmoittaa että enää ei ehdi Dubrovnikin jatkolennolle, joten joudut valitettavasti olemaan yötä Wienissä. Lentoyhtiö maksaa sinulle hotelliyön, illallisen ja aamiaisen. Voit saada myös yöpymispakkauksen (hygieniavalineet, t-paita), jos et halua ottaa matkalaukkuasi mukaan asemalta.

12) Astu ulos Wienin lentokentältä, kävele kadun yli hienoon hotelliin ja syö upea illallinen. Mene jälleen ulos ja kävele takaisin kadun toiselle puolelle ja pääset junalla 15 minuutissa Wienin keskustaan nauttimaan kauniista kaupungista. Ja kello on vasta 19.

PS: Muistithan pakata kameran mukaan.

2 kommenttia:

Kimmo kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Minä poikkesin Wienissä viime elokuussa matkalla Unkariin (se oli tietoinen poikkeama). Kaupungista jäi hyvä mieli. Ehkä palaan sinne joskus paremmalla ajalla. Mutta jo yhdessäkin yössä ehti aistimaan jotain Wienin viehätyksestä. Ruokakin oli hyvää.

Ansku kirjoitti...

Wien on mielenkiintoinen kaupunki. Mutta vinkkiäni kannattaa noudattaa vain jos on menossa jonnekin missä ei itse vastaa ohjelmasta...